Θάσος: Και ο Στρατός στη «μάχη» κατά της φωτιάς στην Ποταμιά

Δασάρχης Καβάλας: «Διαχειρίσιμη η κατάσταση»

Στρατιωτικό κομβόι έφτασε λίγο μετά το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Αυγούστου 2022 στη Θάσο για να ενισχύσει στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς που μαίνεται από το βράδυ της Τετάρτης [διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώεδώεδώ και εδώ].

Οχήματα του στρατού, ειδικές δυνάμεις και μηχανήματα διάνοιξης δρόμων βοηθούν στη δύσβατη περιοχή όπου έχει ξεσπάσει η φωτιά και είναι δύσκολο να προσεγγιστεί από τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής.

«Διαχειρίσιμη η κατάσταση»

Μιλώντας στο ThessToday ο Ιωάννης Καπετανγιάννης, Διευθυντής Δασών Ν. Καβάλας ανέφερε: «Εκτιμώ ότι είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση αυτή τη στιγμή. Έχουν έρθει αρκετά εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις. Το θέμα έγκειται στη σωστή διαχείριση όλων αυτών των δυνάμεων. Υπάρχει πρόσβαση οχημάτων. Έχουν διασκορπιστεί στις εστίες της φωτιάς και ενεργούν. Βοηθά ότι δεν πνέουν άνεμοι στην περιοχή».

Μάλιστα, τόνισε πως «δεν απειλούνται τώρα κατοικίες αλλά απειλείται το δάσος. Δεν υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους και τους τουρίστες αυτή τη στιγμή. Είμαστε αισιόδοξοι αλλά απαιτείται σωστή διαχείριση όλων των μέσων κατάσβεσης. Ενεργεί και ένα ελικόπτερο Σινούκ».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, αυτή την ώρα στο σημείο όπου μαίνεται η πυρκαγιά επιχειρούν 185 πυροσβέστες με 40 υδροφόρα οχήματα, 8 αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα.