Νέστος: Γερμανοί τουρίστες έρχονται αποκλειστικά για τη χλωρίδα και την πανίδα του [φωτογραφίες]

Ο Γερμανός ξεναγός της ομάδας, Alexander Wirth εξηγεί στο KAVALAPOST γιατί υπάρχουν... εκατοντάδες λόγοι για να αναπτυχθεί ο εναλλακτικός Τουρισμός και δη ο Οικοτουρισμός στην περιοχή

Η γοητεία της Ελλάδας δεν απορρέει μόνον από την Ιστορία της, τις αμμώδεις ακτές της, το υπέροχο φαγητό και τον χαλαρό τρόπο ζωής. Απόδειξη το γεγονός ότι μια ομάδα με ειδικούς βοτανολόγους και λάτρεις της Φύσης από τη Γερμανία, έρχονται στη βόρεια Ελλάδα και στην περιοχή της Καβάλας αποκλειστικά για τους θησαυρούς της πανίδας και της χλωρίδας που κρύβει η περιοχή.

Πρόκειται για «εκπροσώπους» του εξειδικευμένο εναλλακτικού Τουρισμού και δη Οικοτουρισμού οι οποίοι έρχονται συστηματικά τα τελευταία χρόνια στην περιοχή, την οποία χαρακτηρίζουν, μάλιστα, ως ένα από τα πιο πλούσια σημεία στην Ευρώπη όσον αφορά στη βιοποικιλότητα.

Ωστόσο λόγω της πανδημίας Covid-19 υπήρξε ένα κενό στις εξορμήσεις τους, όμως φέτος η επίσκεψή τους, τους αποζημίωσε, παρόλο που όπως αναφέρουν, οι χαμηλές θερμοκρασίες «καθυστέρησαν» την Άνοιξη και συνεπώς την άνθιση των λουλουδιών και την «αποκάλυψη» των πεταλούδων και των πουλιών, τα οποία κεντρίζουν το ενδιαφέρον τους.

Ο Γερμανός, Alexander Wirth είναι ο ξεναγός τους και δεν έρχεται πρώτη φορά στην περιοχή μας. Άλλωστε, τη γνωρίζει πολύ καλά, καθώς στην Κεραμωτή έχει σπίτι ο πατέρας του.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια περίπου 10 ημερών και φέτος περιελάμβανε την Ισμαρίδα-Βιστωνίδα, το Πόρτο Λάγος, το Δέλτα του Νέστου και τη λίμνη Κερκίνη.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στο KAVALAPOST, η ομάδα κατέγραψε και φωτογράφισε πάνω από 500 είδη φυτών, πουλιών και εντόμων, ενώ μερικά από τα φυτά τα οποία ευδοκιμούν στο Δέλτα του Νέστου είναι ιδιαίτερα σπάνια και φυτρώνουν σε λίγες περιοχές των Βαλκανίων.

Ο Alexander Wirth χαρακτήρισε ιδιαίτερα επιτυχημένες τις εν λόγω εξορμήσεις όχι μόνον γιατί οι εκδρομείς έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από αυτά που κατέγραψαν και από την ελληνική Φύση, αλλά και γιατί οι κάτοικοι της περιοχής «παρατήρησαν ότι έρχονται τουρίστες αποκλειστικά για τους θησαυρούς της Φύσης», όπως μάς λέει ο ίδιος.