«Χρυσός» ο κουραμπιές Νέας Καρβάλης Χρυσανθίδη

Διεθνής αναγνώριση για το χειροποίητο έδεσμα της Καβάλας από Διεθνές Ινστιτούτο με έδρα τις Βρυξέλλες

Mε 3 Χρυσά Αστέρια βραβεύτηκε ο χειροποίητος κουραμπιές Χρυσανθίδη από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας -iTQi- Superior Taste Awards με έδρα τις Βρυξέλλες International Taste & Quality Institute (iTQi). Το σημαντικό βραβείο απένειμε η επιτροπή από 135 Σεφ και Γευσιγνώστες που αξιολογεί προϊόντα από όλες τις χώρες του κόσμου, με βάση τα γευστικά και ποιοτικά τους χαρακτηριστικά.

Ο κουραμπιές Χρυσανθίδη βραβεύτηκε στην Κατηγορία 1.1.2 – Cookies and Biscuits, με τα Χρυσά Αστέρια του iTQi να αποτελούν πλέον ένα ακόμη «διαβατήριο» στη διεθνή πορεία που έχει χαράξει τα τελευταία χρόνια.

Το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας -iTQi- με έδρα τις Βρυξέλλες, είναι ο κορυφαίος οργανισμός που έχει ως στόχο τη δοκιμή και την προώθηση τροφίμων και ποτών ανώτερης γεύσης από ολόκληρο τον κόσμο.

Οι κριτές επιλέγονται από τις 16 πιο αναγνωρισμένες λέσχες μαγείρων και γευσιγνωστών στην Ευρώπη όπως τις Maîtres Cuisiniers de France, Academy of Culinary Arts, Hellenic Chefs’ Association (Ελληνική Λέσχη Αρχιμαγείρων), Académie Culinaire de France, Verband der Köche Deutschlands, Federación de Asociaciones de Cocineros de España, Federerazione dei Cuochi Italiana, Årets Kock of Sweden, Euro-Toques, Gilde Van Nederlandse Meesterkoks, Associação de Cozinheiros Profissionais de Portugal, Craft Guild of Chefs, Turkish Cooks Association, World Master Chefs Society (WMCS), Nordic Chefs Assosiation (Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Δανία και Ισλανδία) και Association de la Sommellerie Internationale (ASI).

Το βραβείο ανώτερης γεύσης είναι μια μοναδική αναγνώριση της ποιότητας προϊόντων, βασισμένη στην κρίση τους χωρίς την παροχή βασικών πληροφοριών, απο μεγάλους Σεφ και Γευσιγνώστες, εξαίρετους διαμορφωτές γνώμης και εμπεριστατωμένα ειδικευμένους σε θέματα γεύσης.