Ένα Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών που το ξεκίνησαν οι… μαθητές του!

21 χρόνια τώρα στην Καβάλα, η Φαίη Κυριακάκη επιμένει να διδάσκει σε τάξεις των… τεσσάρων ατόμων!

Γίνεται μια επιχείρηση να δημιουργηθεί από τους ίδιους τους… πελάτες της; Ακούγεται παράδοξο, αλλά αυτό συνέβη με το Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών της Φαίης Κυριακάκη στην Καβάλα, κάπου εκεί, στο μακρινό 1996… «Εκείνη την περίοδο παρέδιδα ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών σε πολλούς μαθητές. Ο ένας έφερνε τον άλλον, μέχρι που… αδυνατούσα πλέον να ανταπεξέλθω στη μεγάλη ζήτηση. Οι ώρες που απαιτούνταν ήταν… περισσότερες από τις ώρες της ημέρας που μπορούσα να διαθέσω! Έπρεπε, δυστυχώς, να αφήσω κάποιους μαθητές μου…», μας εξηγεί η κ. Κυριακάκη.

Τότε, συνέβη το… παράδοξο: Οι γονείς των παιδιών που είχαν αρχίσει να «κονταροχτυπιούνται» για το ποιος θα «κλείσει» μαθήματα για το παιδί του, βρέθηκαν όλοι μαζί και αποφάσισαν να «ανοίξουν» ένα «φροντιστήριο» για τη Φαίη όπου θα μπορεί να διδάσκει τα παιδιά τους σε μικρά τμήματα! Και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα!

Η Φαίη Κυριακάκη γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στον Καναδά (University of Toronto). Ένα «χτύπημα» της μοίρας την ανάγκασε, αρχές της δεκαετίας του ’90, να επιστρέψει στην πατρίδα των γονιών της, την Καβάλα, για να μπορέσει να μεγαλώσει τα τρία παιδιά της. «Έχασα τον άντρα μου από καρκίνο και δεν είχα άλλη επιλογή από το να έρθω στην Ελλάδα, στην Καβάλα. Έτσι, ξεκίνησα αρχικά να διδάσκω αγγλικά στο Φροντιστήριο Στρατηγάκη στην Καβάλα, με διευθυντή, τότε, τον Σπύρο Γεωργιάδη ο οποίος με βοήθησε και μου στάθηκε πολύ και γι’ αυτό θα τον ευχαριστώ πάντα».

Από το φροντιστήριο στα ιδιαίτερα και από εκεί με το… ζόρι σε δικό της φροντιστήριο, η Φαίη Κυριακάκη εδώ και πάνω από 25 χρόνια συνεχίζει να κάνει αυτό που αγαπάει περισσότερο στη ζωή της: να διδάσκει την αγγλική γλώσσα σε παιδιά όλων των ηλικιών αλλά και σε ενήλικες.

Βέβαια, πλέον δεν είναι μόνη της. Το Φροντιστήριό της έχει μεγαλώσει και συνεχίζει να μεγαλώνει. Πέρυσι, μάλιστα, αναγκάστηκε να ανοίξει έναν δεύτερο χώρο έτσι ώστε να μπορέσει να καλύπτει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες της διδασκαλίας και των μαθητών. Πλέον, διδάσκονται, εκτός από τα αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, γερμανικά, ισπανικά και τουρκικά!

«Όλο το προσωπικό μας είναι κατάλληλα καταρτισμένο, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ωστόσο, το σημαντικότερο για μένα είναι ότι ΑΓΑΠΟΥΝ τη δουλειά που κάνουν», υπογραμμίζει η κ. Κυριακάκη. «Για να μπορέσεις να είσαι πετυχημένος σε αυτό που κάνεις, θα πρέπει να το αγαπάς», συμπληρώνει.

H «έδρα» των Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών της Φαίης Κυριακάκη, Ομονοίας 67 στο κέντρο της Καβάλας, απέναντι από την πλατεία Ελευθερίας

Φροντιστήριο ή… ιδιαίτερα;

Σε αντίθεση με τα περισσότερα, αν όχι όλα, τα Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών όπου οι μαθητές διδάσκονται σε γκρουπ άνω των 10 ατόμων, η Φαίη Κυριακάκη επιμένει να σχηματίζει «τάξεις» των τεσσάρων μαθητών το ανώτερο! «Αυτός είναι ένας από τους λόγους που σημειώνουμε τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας στα πτυχία», μας λέει.

«Ένας άλλος λόγος είναι ότι η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας εδώ, μαζί μας, είναι και… διασκέδαση για τα παιδιά! Τα μικρά γκρουπ δίνουν την ευκαιρία στον δάσκαλο να «δεθεί» με το παιδί, να αναπτύξει μια καλή σχέση εμπιστοσύνης και να μπορέσουν να προχωρήσουν μαζί σε κάθε βήμα. Α, και να περάσουν καλά επίσης!», σημειώνει η κ. Κυριακάκη.

Το νέο, δεύτερο παράρτημα των Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών στην οδό Παύλου Μελά 20

Το «μοντέλο» Κυριακάκη σε καιρό κρίσης

Ρωτήσαμε τη Φαίη Κυριακάκη πώς μπορεί το δικό της φροντιστήριο να είναι ανταγωνιστικό με τους μισούς ή και λιγότερους μαθητές ανά τμήμα σε σχέση με τη συνήθη πρακτική.

«Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας», μας απάντησε, «βέβαια, έχουμε επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί. Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης έχουμε μειώσει τα δίδακτρά μας. Επενδύουμε στην ποιότητα, στα καλά αποτελέσματα των μαθητών μας και στην ικανοποίηση των γονιών τους οι οποίοι τα στηρίζουν. Όχι στην ποσότητα», συμπληρώνει.

Όλες οι αίθουσες του Φροντιστηρίου της Φαίης Κυριακάκη είναι εξοπλισμένες με σύγχρονα μέσα διδασκαλίας (διαδραστικούς πίνακες, projectors, H/Y κτλ.) που βοηθούν στην καλύτερη αλλά και πιο διασκεδαστική για τα παιδιά διαδικασία μαθήματος.

Info

Τα μαθήματα για τη νέα χρονιά 2017-2018 ξεκινούν στις 18 Σεπτεμβρίου 2017. Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά σε ώρες αγοράς, καθημερινά και το Σάββατο από τις 09:00 έως τις 14:00, Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 19:00-21:00.

Στα δύο παραρτήματα του Φροντιστηρίου της Φαίης Κυριακάκη λειτουργούν τμήματα εκμάθησης Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής και Ιταλικής γλώσσας. Τμήματα και για ενήλικες.

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2510223045 και 6944389715 ή στο facebook εδώ.