Είσαι αριστούχος μαθητής; Τώρα, μπορείς να μάθεις ποιες σπουδές σού ταιριάζουν. Αξιόπιστα και υπεύθυνα. Διάβασε πώς…

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΕΠΙΓΝΩΣΗ προσφέρει σε όλους τους αριστούχους μαθητές Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου κορυφαίες υπηρεσίες Επαγγελματικού Προσανατολισμού, δωρεάν και μάλιστα χωρίς δέσμευση εγγραφής!

Το επάγγελμά μας καθορίζει, σε μεγάλο βαθμό, τον τρόπο ζωής μας, τις φιλίες μας, την οικογένειά μας, τον τόπο κατοικίας μας, εν τέλει, την ίδια μας τη ζωή! Και όμως, πόσοι έφηβοι είναι έτοιμοι να απαντήσουν στην ερώτηση «Τι επάγγελμα θα κάνω όταν μεγαλώσω;» με… σιγουριά;

Με δεδομένο ότι η εποχή μας που χαρακτηρίζεται από θεαματικές εξελίξεις στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας, ότι η αγορά εργασίας επηρεάζεται από τις εξελίξεις αυτές με αποτέλεσμα να παρατηρούνται φαινόμενα όπως αλλαγές στην οργάνωση της εργασίας, νέες μορφές εργασίας, ανεργία και εξαφάνιση ορισμένων επαγγελμάτων, εμφάνιση νέων ή προσαρμογή κάποιων στα νέα δεδομένα, οι σημερινοί έφηβοι και οι γονείς τους καλούνται να πάρουν κρίσιμες και καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον.

Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές, η απόφαση για την κατεύθυνση των σπουδών ενός εφήβου λαμβάνεται μόλις… λίγες μέρες πριν την υποβολή του μηχανογραφικού, παρόλο που πρόκειται για μια απόφαση ζωής!

Ο δρόμος προς την επιλογή των σπουδών δεν θα έπρεπε να ξεκινάει στο τέλος της Γ΄ Λυκείου! Για να «φτάσει» κάποιος με ασφάλεια στο τέλος, θα πρέπει να έχει την κατάλληλη συμβουλευτική στήριξη, αλλά και έγκαιρη, έγκυρη και αξιόπιστη πληροφόρηση. Και αυτός ο δρόμος ξεκινάει είτε στο τέλος της Γ΄ Γυμνασίου είτε στην Α΄ Λυκείου

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΕΠΙΓΝΩΣΗ, έχοντας… επίγνωση του κοινωνικού του ρόλου πέρα και έξω από τη διδακτική αίθουσα, προσφέρει για άλλη μια χρονιά σε όλους τους αριστούχους μαθητές της Καβάλας κορυφαίες υπηρεσίες Επαγγελματικού Προσανατολισμού και, μάλιστα, εντελώς δωρεάν!

Συγκεκριμένα, η ΕΠΙΓΝΩΣΗ προσφέρει:

  1. Το Τεστ Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων Horizon, της εταιρείας Orientum – Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας και ανάλυση του τεστ από πιστοποιημένο σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού.
  2. Πανόραμα Τμημάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ανά επιστημονικό πεδίο) με σημαντικές πληροφορίες για το πρόγραμμα σπουδών των σχολών, τις επαγγελματικές διεξόδους κάθε τμήματος, αλλά και τα επαγγελματικά δικαιώματα όλων των σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ της Ελλάδος.

Το Τεστ Horizonσυμπληρώνεται καθημερινά, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 09:00 έως τις 14:00, στους χώρους της Επίγνωσης (Ομονοίας 117 στην Καβάλα).

Στην πρώτη επαφή, ο μαθητής θα απαντήσει στις ερωτήσεις του τεστ. Κατόπιν, θα οριστεί νέο ραντεβού με τον μαθητή και τον κηδεμόνα του για να γίνει η ανάλυση του τεστ από τον πιστοποιημένο Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Η σημαντική αυτή δωρεάν παροχή από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΕΠΙΓΝΩΣΗ θα «τρέχει» εντελώς δωρεάν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 2018

Δηλώστε συμμετοχή πατώντας εδώ