Στη Θάσο υπάρχει ένας κρυφός παράδεισος δίπλα στον… Παράδεισο [φωτογραφίες]

Το Loutrou Beach Bungalows στα Κοίνυρα είναι η επιτομή των λόγων για τους οποίους ο κόσμος αγαπάει το νησί: σμαραγδένια θάλασσα, πεύκα μέχρι τη χρυσαφένια ακτή και καλό φαγητό-Ένα «απείραχτο» σημείο το οποίο αξίζει κανείς να επισκεφτεί

Το νησί της Θάσου εξελίσσεται τουριστικά, μπαίνοντας σε νέα εποχή, ξεπερνώντας το τουριστικό στερεότυπο «ήλιος και θάλασσα». Κι όμως, υπάρχει ακόμα μια «χρονοπύλη» την οποία όποιος περάσει, καταλαβαίνει ότι η σμαραγδένια θάλασσα, οι χρυσές αμμουδιές τις οποίες αγκαλιάζουν τα πεύκα και το καλό φαγητό θα αποτελούν πάντα τη βάση για το όποιο brand name αποκτήσει το νησί, ως την επιτομή των λόγων για τους οποίους ο κόσμος αγαπάει αυτόν τον τόπο.




Μια τέτοια «κρυφή» γωνιά είναι το Loutrou Beach Bungalows, ανάμεσα στα Κοίνυρα με τη μεγάλη Ιστορία, η οποία φτάνει μέχρι τη Νεολιθική Εποχή και την παραλία του Παραδείσου. Ένα υπέροχο και «απείραχτο» πευκόφυτο μέρος, μακριά από τη φασαρία του αστικού περιβάλλοντος, το οποίο ξεκινάει από τον δρόμο και φτάνει μέχρι την πεντακάθαρη και… εξωτική παραλία, με θέα στο νησάκι των Κοινύρων, φτιαγμένο από τα «θεμέλιά» του με μεράκι και με γνώμονα την αγάπη προς τη Φύση από την οικογένεια Κουντουριώτη.

Το μέρος είναι ιδανικό για οικογένειες και για παιδιά, αλλά και για ανθρώπους οι οποίοι αγαπάνε τη φύση, ενώ είναι φιλόξενο και για τα δεσποζόμενα ζωάκια. Μάλιστα, ένα αγρόκτημα εντός του οικοπέδου με γαλοπούλες, πάπιες και κότες, σού υπενθυμίζει ότι βρίσκεσαι σε άλλη… εποχή, στη σωστή εποχή, αυτή για την οποία επέλεξες το συγκεκριμένο μέρος για τις διακοπές σου.

Τα 23 προσεγμένα δωμάτια των bungalows σού δημιουργούν μια αίσθηση οικειότητας, η οποία μετατρέπεται γρήγορα σε αίσθηση… διακοπών, μέσα από το soundtrack του ανέμου ο οποίος διαπερνάει τα πεύκα, του ήχου της θάλασσας η οποία βρίσκεται στα πόδια σου και της σκιάς του επιβλητικού βουνού.

Στο κάτω μέρος υπάρχει μια πισίνα με θέα -πού αλλού- στη θάλασσα και στο νησάκι των Κοινύρων (αν είστε τυχεροί και πετύχετε την Πανσέληνο, θα αναθεωρήσετε για το τι εστί ολόγιομο φεγγάρι, αλλά και χωρίς αυτήν, θα σας αποζημιώσει ο πεντακάθαρος ουρανός χωρίς φωτορύπανση), ενώ το μπαράκι δίπλα στην πισίνα σάς παρέχει όλα τα απαραίτητα… υλικά για να χαλαρώσετε, από καφέδες μέχρι κοκτέιλ.

Ακριβώς εκεί είναι και ο παράδεισος των παιδιών, καθώς τα περιμένει ένας ασφαλής παιδότοπος, με τις αιώρες να δίνουν στους γονείς αυτό που… χρειάζονται για όση ώρα παίζουν τα παιδιά τους.

Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό, δε θα μπορούσε να λείπει η καλή κουζίνα του εστιατορίου, διαφορετική κάθε μέρα και γεμάτη… Ελλάδα: Λαδένια Κιμώλου, μανιτάρια στιφάδο, χοιρινό κελαϊδί -εκ Λαρίσης προερχόμενο-, αρνάκι με πατάτες συνταγής Τήνου και λαμριάτη από την Άνδρο, συνθέτουν τον Ελληνικό… ethnic γευστικό κόσμο του συγκροτήματος. Extra tip: Ζητείστε από τον Χρήστο να σας φτιάξει σπιτική πίτσα, με ό,τι υλικά θέλετε. Θα… απογειωθείτε.

Τελευταία, αλλά όχι έσχατη, η υπέροχη παραλία του συγκροτήματος, η οποία δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια, παρά μόνο με εικόνες, οι οποίες κι αυτές υστερούν μπροστά σ’ αυτό που νιώθει κανείς πριν καν μπει στη θάλασσα. Μια δοκιμή, θα σας πείσει

Περισσότερες πληροφορίες για το Loutrou Beach Bungalows, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας, μπορεί κανείς να τα βρει στη σελίδα του εδώ.

Δείτε φωτογραφίες από το συγκρότημα και την υπέροχη παραλία του

*Φωτογραφίες-κείμενο: Θανάσης Σοφιανός