Υπάρχει ένα κρεοπωλείο στην Καβάλα που επιμένει να «σερβίρει» (αλλά και να… ψήνει) ελληνικά!

Κρεοπωλείο & Delicatessen ΚΡΕΤΥ και ΚΡΕΤΥ BBQ: Στον Αμυγδαλεώνα συνεχίζεται μια οικογενειακή παράδοση 35 ετών με πολλή αγάπη, μεράκι και σεβασμό στις ανάγκες των καταναλωτών

Μια «νέα εποχή στο κρέας» μάς υπόσχεται ο Θανάσης Εμφιετζόγλου ο οποίος, εδώ και έξι χρόνια, μαζί με τη σύζυγό του Ντόρα Ζήσου αναβιώνουν μια οικογενειακή παράδοση 35 και πλέον ετών και ένα όνομα που για τους λίγο παλιότερους Καβαλιώτες είναι συνυφασμένο με την ποιότητα στην εμπορία κρέατος και τυροκομικών προϊόντων: ΚΡΕΤΥ!

Ποιος, αλήθεια, δεν θυμάται το εμβληματικό κατάστημα-σημείο αναφοράς στην «καρδιά» της πόλης, εκεί όπου καθημερινά, από το 1982, ο πατέρας του Θανάση, Χρήστος, μαζί με το προσωπικό του ΚΡΕΤΥ ήταν εκεί για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των καταναλωτών για ποιοτικό κρέας και εκλεκτά τυροκομικά προϊόντα (εξ ου και το όνομα ΚΡΕ.ΤΥ.).

Το κατάστημα ΚΡΕΤΥ στην Καβάλα, στην Παύλου Μελά 5 (σήμερα πεζόδρομος, απέναντι από το Café Hostel), 1988

Το 2012 ο Θανάσης, ο οποίος μεγάλωσε μέσα στην οικογενειακή επιχείρηση, αποφάσισε να πιάσει το νήμα της ιστορίας από εκεί που είχε σταματήσει, το 1993, ανοίγοντας ένα νέο κατάστημα ΚΡΕΤΥ στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας, ένα σύγχρονο και ενημερωμένο κρεοπωλείο με σημείο αναφοράς το νωπό ελληνικό κρέας αλλά και με… αδυναμία στις πιο δημοφιλείς κοπές της εποχής μας, όπως Rib Eye, Tomahawk Steak, Osso Buco κ.ά., από επιλεγμένα κρέατα εισαγωγής.

Συνεργαζόμενος με ντόπιους παραγωγούς και κτηνοτρόφους, με βαθιά γνώση του αντικειμένου αλλά και πολλή αγάπη για τη δουλειά, ο Θανάσης γρήγορα κατάφερε να εδραιώσει ένα σταθερό πελατολόγιο που στον ζεστό και φιλόξενο χώρο του νέου ΚΡΕΤΥ βρήκε αυτό που ζητούσε: άψογη εξυπηρέτηση σε προσωπικό επίπεδο, ευφάνταστες προτάσεις για το καθημερινό ή το γιορτινό τραπέζι, εγγυημένα σταθερή ποιότητα και μεγάλη ποικιλία γαστρονομικών προτάσεων με βάση το κρέας, ακόμα και πιο ιδιαίτερα προϊόντα όπως, για παράδειγμα μπριζόλες και μπιφτέκια Black Angus, κρέατα ειδικής κοπής κτλ.

ΚΡΕΤΥ, μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία

Αφουγκραζόμενος τις ανάγκες των πελατών του, σιγά-σιγά, ο Θανάσης άρχισε να γεμίζει τα ράφια του ΚΡΕΤΥ και με μια πληθώρα ειδών τα οποία συνηθίζουμε να ονομάζουμε delicatessen και τα οποία ουσιαστικά αποτελούν τις προσωπικές του προτάσεις σε επιλεγμένα προϊόντα από όλη την Ελλάδα: χειροποίητα ζυμαρικά, σάλτσες, μαρμελάδες, όσπρια, χειροποίητους χαλβάδες αλλά και λάδι, μέλι, ελιές, τουρσί κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θανάσης φροντίζει να αναδεικνύει τα προϊόντα της περιοχής, ψάχνοντας ό,τι καλύτερο για να το προτείνει στους πελάτες του. Έτσι, οι τοπικοί παραγωγοί -και όχι μόνον λόγω «εντοπιότητας»- στο ΚΡΕΤΥ έχουν την τιμητική τους!

Πρώτα ο πελάτης…

«ΚΡΕΤΥ για εμάς σημαίνει 100% αξία. Αξία στον πελάτη και μόνο. Δουλεύοντας επί 16 χρόνια ως πωλητής σε πολυεθνικές εταιρίες, συνήθιζα να πηγαίνω εγώ στον “πελάτη” για να “κλείσω” μια συνεργασία ή μια παραγγελία. Τα τελευταία έξι χρόνια ο πελάτης μού κάνει την τιμή να έρχεται ο ίδιος εδώ, να περνάει το κατώφλι του ΚΡΕΤΥ, και γι’ αυτό θέλω να του δώσω αυτό που του αξίζει και θέλω πάσει θυσία να κρατήσω -ακόμα και μέσα σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία- ψηλά τον πήχη της ποιότητας. Γιατί αυτό και μόνον αυτό αξίζει στον πελάτη μας», μας λέει ο Θανάσης τον οποίο συναντήσαμε στο ΚΡΕΤΥ παραμονές των Χριστουγέννων, εν μέσω πυρετωδών προετοιμασιών για τις αυξημένες απαιτήσεις των γιορτινών ημερών που έρχονται…

«Θέλουμε να προσφέρουμε καθημερινά στους πελάτες μας ό,τι το καλύτερο! Ουσιαστικά, στο ΚΡΕΤΥ εμπορευόμαστε και προτείνουμε στους καταναλωτές αυτό που θα βάζαμε κι εμείς στο τραπέζι μας. Για εμάς, τα παιδιά μας, για τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Και με εκπτώσεις μόνο στις… τιμές!», συμπληρώνει ο Θανάσης.

Επιμένοντας… ελληνικά!

ΚΡΕΤΥ σημαίνει κατά βάση ελληνικό, φρέσκο κρέας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα του προϊόντος. «Υπήρχε και υπάρχει ένα μεγάλο κενό στην αγορά της Καβάλας σε ό,τι αφορά την εντοπιότητα των προϊόντων κρέατος. Ναι μεν το ελληνικό κρέας “φτάνει” στα ψυγεία πολλών κρεοπωλείων, ωστόσο εμείς εδώ στο ΚΡΕΤΥ επιμένουμε ελληνικά σχεδόν αποκλειστικά!», υπογραμμίζει με έμφαση ο Θάνος.

Στο κατάστημα μπορεί κανείς να προμηθευτεί εκτός από νωπά, ελληνικά κρέατα άριστης ποιότητας και προϊόντα έτοιμα για μαγείρεμα, φτιαγμένα από τη σύζυγο του Θανάση, Ντόρα, με αγνά και φρέσκα υλικά, όπως ζουμερά ρολά χοιρινά γεμιστά με λαχανικά, λαχταριστό γύρο για τηγάνι, μαριναρισμένο κοντοσούβλι, γαρδουμπάκια, κοκορέτσι και, φυσικά, το διάσημο κεμπάπ αλλά και τα σουτζουκάκια ΚΡΕΤΥ.

ΚΡΕΤΥ τώρα και στα… κάρβουνα!

Το καλοκαίρι του 2018, το ΚΡΕΤΥ απέκτησε ένα… «αδερφάκι»! Μετά από «απαίτηση» πολλών φίλων και πελατών του καταστήματος, δίπλα ακριβώς στο κρεοπωλείο-delicatessen στον κεντρικό δρόμο του Αμυγδαλεώνα, ο Θανάσης Εμφιετζόγλου σε συνεργασία με τον παιδικό του φίλο (αλλά και κουμπάρο) Φώτη Αποστολίδη ανοίξανε το KΡΕΤΥ BBQ, ένα ψητοπωλείο που «ρίχνει» στα κάρβουνα τα ολόφρεσκα, 100% ελληνικά και εγγυημένα προϊόντα ΚΡΕΤΥ και τα σερβίρει όπως… παλιά: σε καβαλιώτικη πίτα ή λαδόπιτα, συνοδεία φρέσκων λαχανικών και, για τους πιο μερακλήδες, μαζί με ένα ποτήρι μπίρα ή ρετσίνα. Α, και οι πατάτες είναι ντόπιες και κόβονται στο χέρι!

«Μας το ζητούσανε πολλοί, χρόνια τώρα. Ο κόσμος θέλει συχνά -ίσως συχνότερα από ό,τι παλιότερα- να φάει κάτι έτοιμο ή “απέξω”, όπως λέμε, αλλά επιζητά και την ποιότητα, θέλει να ξέρει αυτό που τρώει ή, ακόμη περισσότερο, αυτό που δίνει στα παιδιά του, ότι είναι εγγυημένο. Έτσι δημιουργήσαμε το ΚΡΕΤΥ BBQ όπου καθημερινά ψήνουμε τα δικά μας κρέατα και ο κόσμος το “αγκάλιασε” από την πρώτη στιγμή!», μας λέει ο Θανάσης.

ΚΡΕΤΥ και στις γιορτές

Με τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να πλησιάζουν και με τις νοικοκυρές να ετοιμάζουν από τώρα τα εορταστικά μενού, το ΚΡΕΤΥ είναι πανέτοιμο με ευφάνταστες προτάσεις που θα κάνουν κάθε γιορτινό τραπέζι αξέχαστο. Εκλεκτό μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας, νωπό ή έτοιμο για μαγείρεμα, αλλά και πουλερικά και γαλοπούλες σάς περιμένουν στα ψυγεία και τις βιτρίνες του ΚΡΕΤΥ όπως και το χαμόγελο του Θανάση και της Ντόρας.

Ακολουθείστε το ΚΡΕΤΥ στο facebook πατώντας εδώ