Παπούτσια στο σπίτι με ένα κλικ: Το νέο «βήμα» του Τάκη Αγγελίδη είναι… ψηφιακό!

32 χρόνια μετά, η κορυφαία καβαλιώτικη επιχείρηση υπόδησης «ανοίγει» το νέο, τέταρτο κατάστημά της στο… διαδίκτυο – Όλα τα προϊόντα Step One, τώρα διαθέσιμα μέσα από ένα e-shop!

To 1988 ο Τάκης Αγγελίδης ίδρυσε το πρώτο Step One στην Καβάλα, στον κεντρικό πεζόδρομο της οδού Κωστή Παλαμά. Η γκάμα των επιλογών, η εμμονή στην ποιότητα και η προσωποποιημένη προσέγγιση στην εξυπηρέτηση του πελάτη καθιέρωσαν το κατάστημα σε σημείο αναφοράς για το επώνυμο υπόδημα στην πόλη.

Το πρώτο κατάστημα Step One στην Καβάλα στον πεζόδρομο της Κωστή Παλαμά

Το πρώτο αυτό «βήμα» ακολούθησε σύντομα ένα δεύτερο όταν, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ο Τάκης Αγγελίδης «άνοιξε» επί της οδού Ομονοίας ένα κατάστημα πρωτοποριακό για την εποχή εκείνη. Το «Step OneLegend» εμπορεύονταν δερμάτινα είδη [μπουφάν, σακάκια, ζώνες, φούστες, παντελόνια κ.ά.] άριστης ποιότητας, εισαγωγής, όλα χειροποίητα απευθείας από βιοτεχνία της Φλωρεντίας στην Ιταλία.

Step One-Legend: Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια του δεύτερου καταστήματος Step One με δερμάτινα είδη επί της οδού Ομονοίας στην Καβάλα

Προχωρώντας με στέρεα πάντα «βήματα», ο Καβαλιώτης επιχειρηματίας «άνοιξε» το 2005 το τρίτο του κατάστημα, το δεύτερο με ποιοτικά υποδήματα, ακριβώς απέναντι από το πρώτο Step One, διευρύνοντας την γκάμα των προϊόντων, ενώ το 2010 ήρθε και ένα τρίτο κατάστημα παπουτσιών, λίγα μέτρα πιο κάτω στον ίδιο πεζόδρομο, ολοκληρώνοντας μια «τριλογία» επιλογών που καλύπτει όλες τις ανάγκες υπόδησης, πάντα με την «υπογραφή» Step One: Exclusive ανδρικά υποδήματα, εκλεπτυσμένες προτάσεις στο γυναικείο υπόδημα, καθώς και νεανικές προτάσεις μόδας.

Η βιτρίνα του πρώτου καταστήματος Step One στον πεζόδρομο της Κωστή Παλαμά στην Καβάλα

Στις αρχές του 2020, ακριβώς 32 χρόνια από το ξεκίνημά του στον χώρο του ποιοτικού παπουτσιού, ο πάντα ανήσυχος Τάκης Αγγελίδης προχώρησε στο «άνοιγμα» ενός ακόμη καταστήματος, αυτήν τη φορά… ηλεκτρονικού! Ένα σύγχρονο, ολοκληρωμένο, ασφαλές και «φιλικό» eshop προσφέρει πλέον διαδικτυακά μέσα από τη διεύθυνση sone.gr όλη την γκάμα των προϊόντων Step One σε πελάτες όχι μόνο στην Καβάλα αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Όλα ξεκίνησαν με έναν έρωτα για τις… μυρωδιές!

Αρχές της δεκαετίας του ’80, ο Τάκης Αγγελίδης βρίσκεται στην Αθήνα, για να φοιτήσει στη Νομική Σχολή. Εκεί, έρχεται σε στενή επαφή με τον θείο του, Σταύρο Περιστερίδη, μια εμβληματική μορφή του κλάδου της παραδοσιακής υποδηματοποιίας, ο οποίος και τον «μυεί» στα μυστικά της τέχνης του. Παράλληλα με τις σπουδές του στη Νομική Αθηνών, ο Τάκης Αγγελίδης «φοιτά» καθημερινά στη Βιοτεχνία Περιστερίδη που κατασκευάζει τα 100% χειροποίητα παπούτσια «Masterpiece» που για χρόνια πολλά είχαν χιλιάδες φανατικούς «θαυμαστές» σε όλη την Ελλάδα.

Τα χειροποίητα ελληνικά παπούτσια Masterpiece του εργοστασίου Περιστερίδη. Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

«Εκεί ερωτεύτηκα τη δουλειά του υποδηματοποιού. Και όλα έγιναν μέσα από τις μυρωδιές… Οι κόλλες, οι βενζίνη, τα δέρματα… όλες αυτές οι μυρωδιές ακόμα και σήμερα μού φέρνουν στον νου μνήμες από εκείνη την εποχή. Όσο το σκέφτομαι, τελικά ήταν οι μυρωδιές που με έκαναν να αγαπήσω το παπούτσι και, τελικά, να του “δοθώ” ολοκληρωτικά», μας λέει ο Τάκης Αγγελίδης ο οποίος φέτος «κλείνει» αισίως 40 χρόνια ενεργούς ενασχόλησης, ή καλύτερα… «έρωτα», με το ποιοτικό παπούτσι.

Ο Τάκης Αγγελίδης με συνεργάτιδά του σε ένα από τα καταστήματα Step One στην Καβάλα, δεκαετία του ’90

Step One: Από την Αθήνα στην… Καβάλα

Κάποια στιγμή, «γεννιέται» η ανάγκη τα παπούτσια «Masterpiece» (και όχι μόνο) να διοχετευθούν και μέσω της λιανικής πώλησης και έτσι ιδρύεται το πρώτο κατάστημα Step One στο Χαλάνδρι Αττικής. Σύντομα, ακολουθούν και άλλα τρία καταστήματα, ένα στη Νέα Σμύρνη, ένα στους Αμπελόκηπους και ένα στο κέντρο της Αθήνας, με τον Τάκη Αγγελίδη να είναι υπεύθυνος λειτουργίας όλων αυτών των καταστημάτων και να αποκτά πολύτιμη εμπειρία και στο κομμάτι της εμπορίας των παπουτσιών.

Τελικά, ο Τάκης Αγγελίδης τελείωσε τη Νομική, αλλά δεν έγινε ποτέ δικηγόρος! Επέστρεψε στη γενέτειρα πόλη, την Καβάλα, και έκανε τον «έρωτά» του επάγγελμα, φέρνοντας στη μικρή επαρχιακή πόλη τις τάσεις στο ποιοτικό παπούτσι που είχαν ήδη εδραιωθεί την πρωτεύουσα.

«Βουτιά» στο διαδίκτυο με… δύναμη από τη «νέα γενιά» Step One

«Το “άνοιγμα” του ηλεκτρονικού μας καταστήματος δεν διέφερε και πολύ από την ίδρυση ενός ακόμη “φυσικού” καταστήματος σε ό,τι αφορά τη βασική προσέγγιση», μας λέει ο Τάκης Αγγελίδης. «Αντιμετωπίσαμε τη δημιουργία του e-shop με την ίδια σοβαρότητα και προσοχή, συνεργαστήκαμε με ειδικούς του χώρου και πιστεύουμε πως το τελικό αποτέλεσμα μάς δικαιώνει», συμπληρώνει.

Ο Τάκης Αγγελίδης και ο γιος του Σίμος έξω από τα δύο προσφάτως ανακαινισμένα καταστήματα Step One [Exclusive και Boutique] στον πεζόδρομο της Κωστή Παλαμά
Στο νέο αυτό επιχειρηματικό εγχείρημα «μπήκε» με… δύναμη και η «νέα γενιά» Step One, αφού πρωταγωνιστικό ρόλο στο sone.gr κρατάει ο γιος του Τάκη Αγγελίδη, ο 22χρονος Σίμος. «Η νέα γενιά είναι σαφέστατα περισσότερο εξοικειωμένη με τις νέες τεχνολογίες και μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στις προκλήσεις της νέας εποχής», σημειώνει ο κ. Αγγελίδης.

Η κόρη του Τάκη Αγγελίδη, Ολίνα, μεγάλωσε «μέσα» στα παπούτσια…

«Παρών» και στη νέα, διαδικτυακή εποχή Step One δηλώνει και η κόρη του Τάκη Αγγελίδη, Ολίνα, η οποία, αξιοποιώντας τις σπουδές της στον χώρο της Μόδας, παραμένει Buyer και Visual Merchandiser όλων των καταστημάτων της αλυσίδας.

Online αγορές στην εποχή του κορονοϊού

Πώς σχετίζεται η λειτουργία του e-shop με την πανδημία του κορονοϊού; Ο Τάκης Αγγελίδης αναφέρει σχετικά ότι «το ηλεκτρονικό κατάστημα sone.gr λειτουργεί καιρό πριν ξεσπάσει η πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση που “έκλεισε” αναγκαστικά όλα τα φυσικά καταστήματα.

Ωστόσο, η πανδημία μάς βρήκε έτοιμους και έτσι δεν χάσαμε επαφή με τους πελάτες μας, οι περισσότεροι από τους οποίους μπορούσαν να μας “επισκέπτονται”, έστω και διαδικτυακά, για να προμηθευτούν το επόμενο καινούριο ζευγάρι παπουτσιών τους».

Τέλη της δεκαετίας του ’90 στο κατάστημα Step One. Ο Τάκης Αγγελίδης με φίλους και συνεργάτες…

Δωρεάν αλλαγές και δωρεάν μεταφορικά για όλους!

«Για χρόνια σκεφτόμουν την ίδρυση ενός διαδικτυακού καταστήματος, ωστόσο πάντοτε σκεφτόμουν την επιφυλακτικότητα των πελατών σχετικά με τη σωστή εφαρμογή των παπουτσιών που θα επιλέξουν από μακριά, μέσα από την οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού τους, γι’ αυτό και το καθυστερούσα», σημειώνει ο Τάκης Αγγελίδης.

Για τον λόγο αυτό, αποφασίστηκε ότι όλες οι αγορές παπουτσιών μέσα από το sone.gr θα αποστέλλονται παντού χωρίς καμία χρέωση για μεταφορικά έξοδα, ενώ όσοι πελάτες δεν μείνουν ικανοποιημένοι από τα παπούτσια τους, θα μπορούν να πραγματοποιούν αλλαγές ή και επιστροφές, επίσης εντελώς δωρεάν!

Ο Τάκης Αγγελίδης

Προσαρμογή στη νέα εποχή εμπορίου

«Όπως αλλάζει η ζωή μας, έτσι αλλάζει και το εμπόριο», παρατηρεί ο Τάκης Αγγελίδης ο οποίος παρακολουθεί το Επιχειρείν και την Οικονομία όχι μόνον μέσα από την επαγγελματική του ιδιότητα αλλά και ως ενεργό μέλος επί χρόνια του Επιμελητηρίου Καβάλας (αυτήν τη στιγμή είναι Αντιπρόεδρος του φορέα), ενώ εσχάτως τοποθετήθηκε και στη νευραλγική για την Ανάπτυξη της Καβάλας θέση του προέδρου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καβάλας ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

«Δεν θεωρώ ότι τα φυσικά καταστήματα θα εκλείψουν στο μέλλον, ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι, εφόσον θέλουμε το καλύτερο για τους πελάτες μας, να ευθυγραμμιζόμαστε με τις “επιταγές” της εποχής και να προσφέρουμε όλες τις επιλογές», υπογραμμίζει ο κ. Αγγελίδης.

[Σχεδόν] όλη η ομάδα των καταστημάτων Step One και του sone.gr
Τα τρία καταστήματα Step One επί της Κωστή Παλαμά στην Καβάλα (ExclusiveBoutiqueFashion) αναμένεται να ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους για όλους τους Καβαλιώτες τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020. Εντωμεταξύ, η ποικιλία και η ποιότητα Step One συνεχίζει να είναι διαθέσιμη, 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, διαδικτυακά!

Επισκεφθείτε το e-shop των καταστημάτων Step One πατώντας εδώ


Ακολουθείστε τα καταστήματα Step One στο facebook και στο Instagram