Μια καβαλιώτικη οικογενειακή επιχείρηση εδώ και 32 χρόνια δίνει τα… «φώτα» της σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό!

Seventino Lights: Από το 1988 η οικογένεια Δαμπαλά «φωτίζει» εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, επαγγελματικούς και μη, με τη φήμη της να έχει προ πολλού ξεπεράσει τα σύνορα της Καβάλας

Όλα ξεκίνησαν με ένα μεράκι. Το 1988, ο Κώστας Δαμπαλάς, μετά από χρόνια εμπειρίας στον κατασκευαστικό κλάδο, ξεκινά σε έναν μικρό χώρο επί της οδού Φαναρίου στην Καβάλα, αρχικά να επισκευάζει και αργότερα να κατασκευάζει τα δικά του φωτιστικά, καλύπτοντας ένα «κενό» στην τότε αγορά, κυρίως στον χώρο του επαγγελματικού φωτισμού, που «ήθελε» προσωποποιημένες λύσεις και όχι «έτοιμα» σχέδια και προτάσεις. Τα χέρια του Κώστα «έπιαναν» και έτσι γρήγορα η επιχείρηση άρχισε να «χτίζει» τη φήμη της…

Μαζί του, από την πρώτη στιγμή, η σύζυγός του Σεβαστή Δαμπαλά. Το «πάντρεμα» των ονομάτων τους [Σεβαστή+(Κωνστα)Ντίνος] δίνει και το όνομα στην επιχείρηση: Seventino!

Νίκος, Σεβαστή και Έλενα Δαμπαλά [φωτό: Γιάννης Γκουζίδης]
Στα μέσα της δεκαετίας του ’90, έχοντας ήδη αποκτήσει ένα πιστό πελατολόγιο, ο Κώστας και η Σεβαστή Δαμπαλά δημιουργούν τον δικό τους ιδιόκτητο χώρο στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας –η έδρα της Seventino Lights μέχρι και σήμερα– εγκαινιάζοντας ένα πλήρες showroom τόσο για τις δικές τους δημιουργίες όσο και για τις προτάσεις σε φωτισμό που επιλέγουν προσωπικά από κορυφαίες βιοτεχνίες και βιομηχανίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

To Showroom της Seventino Lights στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας [φωτό: Γιάννης Γκουζίδης]
Λίγα χρόνια αργότερα, στην επιχείρηση «μπαίνουν» δυναμικά και τα δυο παιδιά του Κώστα και της Σεβαστής, ο Νίκος και η Έλενα Δαμπαλά, η δεύτερη γενιά που σήμερα έχει αναλάβει πλήρως τα ηνία και την ευθύνη να «πάει» τη Seventino ακόμα πιο «μπροστά».

Νίκος Δαμπαλάς [φωτό: Γιάννης Γκουζίδης]
«Η φιλοσοφία της εταιρίας δεν έχει αλλάξει εδώ και πάνω από τριάντα χρόνια τώρα. Εκείνο που μας κάνει να ξεχωρίζουμε είναι η δυνατότητα που έχουμε να προσφέρουμε σε ιδιώτες αλλά και σε επιχειρηματίες εξατομικευμένες λύσεις, να “μεταφράσουμε” την ιδέα τους σε… φως», μας λέει ο Νίκος Δαμπαλάς ο οποίος διαχειρίζεται το εταιρικό πελατολόγιο της Seventino.




Τα τελευταία χρόνια, η εταιρία έχει «φωτίσει» εκατοντάδες εστιατόρια, ξενοδοχεία, bars, εμπορικά καταστήματα, γυμναστήρια, φροντιστήρια, καταστήματα και σχεδόν κάθε είδους επιχείρηση που θέλει να ξεχωρίσει, δίνοντας βάση σε ένα από τα πλέον βασικά συστατικά του design, που δεν είναι άλλο από τον φωτισμό.

Μάλιστα, η Seventino Lights καλείται να «φωτίσει» επιχειρήσεις όχι μόνον της Καβάλας, αλλά και όλης της Ελλάδας και, εσχάτως, και του εξωτερικού, με αποστολή παραγγελιών στη Γερμανία, τη Βουλγαρία αλλά και την… Αμερική!

«Η αγορά του εξωτερικού είναι πολύ απαιτητική. Ωστόσο, ακόμα και εκεί υπάρχει ένα “κενό” το οποίο καλούμαστε να καλύψουμε, αυτό της προσωποποιημένης λύσης, κυρίως για επιχειρήσεις που θέλουν να ξεχωρίσουν μέσα από το design και την αισθητική τους», μας λέει η Ελισάβετ Γιαννίκη, υπεύθυνη εξαγωγών και «σύνδεσμος» της Seventino Lights με το πελατολόγιο του εξωτερικού.

«Η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα που έχουμε είναι αυτή που μας καθιέρωσε στην αγορά», σημειώνει ο Νίκος, συμπληρώνοντας πως η Seventino, πέρα από τον σχεδιασμό, την κατασκευή και την τοποθέτηση των φωτιστικών της, παρέχει και επαρκές after-sales service που παρέχει «ασφάλεια» στον πελάτη.

Πρόσφατα, η εταιρία ανέλαβε τον φωτισμό σε μεγάλο αριθμό καταστημάτων εστίασης στη μαρίνα της Λεμεσού στην Κύπρο. «Οι διακοσμητές των καταστημάτων εκεί, έμαθαν για τη δουλειά μας και μας προσέγγισαν. Συνεργαστήκαμε άψογα και καταφέραμε να δημιουργήσουμε λύσεις που αφενός δεν υπήρχαν έτοιμες στην αγορά και αφετέρου έδωσαν μια ξεχωριστή “προσωπικότητα” στα μαγαζιά αυτά», μας λέει ο Νίκος.

Έλενα Δαμπαλά [φωτό: Γιάννης Γκουζίδης]
Εκτός από τις επιχειρήσεις, η Seventino «φωτίζει» το ίδιο δημιουργικά και προσωπικούς χώρους, προσφέροντας χιλιάδες λύσεις για οικιακό φωτισμό. «Το σπίτι είναι το καταφύγιό μας, εκεί όπου περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας, μόνοι ή με τα αγαπημένα μας πρόσωπα· και ο φωτισμός παίζει σπουδαίο ρόλο στην “αίσθηση” του χώρου μας, είτε πρόκειται για υπνοδωμάτιο, κουζίνα, σαλόνι ή ακόμα και τη βεράντα ή τον κήπο μας.

Πάντα σε συνεργασία με τον πελάτη, στη Seventino προσπαθούμε να βρούμε αυτό που ταιριάζει στον καθένα για να “χτίσει” με τον κατάλληλο φωτισμό, την κατάλληλη ατμόσφαιρα», μας λέει η Έλενα Δαμπαλά, υπεύθυνη της εταιρίας για τους οικιακούς πελάτες.

[φωτό: Γιάννης Γκουζίδης]
Ο κύριος Κώστας Δαμπαλάς είναι πλέον συνταξιούχος, ωστόσο δεν παραλείπει να «περνάει» συχνά από τη Seventino για να συμβουλεύει τα παιδιά του, μεταφέροντάς τους την πολύτιμη, πολυετή εμπειρία του.

«Οι ισχυροί οικογενειακοί δεσμοί μάς έφεραν ως εδώ. Και πιστεύουμε ότι είναι αυτοί που θα μας “πάνε” ακόμα πιο μακριά», μας λέει ο Νίκος Δαμπαλάς ο οποίος δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον, παρά τις προκλήσεις της εποχής, αφού «η Seventino έχει γερές βάσεις και η αισιοδοξία, η θετική σκέψη είναι το δικό μας “φως” που μας δείχνει τον δρόμο», όπως υπογραμμίζει.

Νίκος Δαμπαλάς και Ελισάβετ Γιαννίκη [φωτό: Γιάννης Γκουζίδης]

Δείτε μερικές από τις δημιουργίες Seventino Lights