Δημήτρης Χατζής: Το «παιδί-θαύμα» από την Καβάλα «ξαναχτυπά» και χρειάζεται τη βοήθειά μας! [βίντεο-φωτογραφίες]

Ascos PC Case: Ο 19χρονος -πλέον- φοιτητής άνοιξε τον... «ασκό» της Τεχνολογίας και του Design και δημιούργησε ένα προϊόν που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο των υπολογιστών - Δείτε πώς μπορείτε να ενισχύσετε την προσπάθειά του

5χρόνια πριν, ένας μαθητής από την Καβάλα είχε απασχολήσει το πανελλήνιο όταν παρουσίασε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής του ΤΕΙ ΑΜ-Θ τον «δικό του» εκτυπωτή τρισδιάστατων [3D] αντικειμένων. Ήταν μόλις 15 χρόνων

Έναν χρόνο μετά, το «παιδί-θαύμα» από την Καβάλα κατασκεύασε με τη βοήθεια αυτού του εκτυπωτή ένα ανθρωποειδές ρομπότ, τον «Troopy», γεγονός που τον κατέταξε αυτόματα σ’ έναν από τους λιγοστούς makers παγκοσμίως στην κατασκευή του ρομποτικού ανθρωποειδούς «InMoov».

Σήμερα, ο Δημήτρης Χατζής, 19χρονος πλέον φοιτητής στο Πολυτεχνείο του Βερολίνου όπου σπουδάζει ηλεκτρολόγος μηχανικός, «ανοίγεται» στο διεθνές στερέωμα και συστήνει ένα καινοτόμο προϊόν που συνδυάζει την τεχνολογία αιχμής με το Design και την οικολογική συνείδηση.

Το νέο «παιδί» του Δημήτρη «ακούει» στο όνομα Ascos: A New Era of PC Cases.

Τι είναι το Ascos PC Case

Το Ascos-Case είναι ένα 100% χειροποίητο κουτί υπολογιστή με έμφαση στην πρωτότυπη σχεδίαση και σεβασμό στο περιβάλλον. Παρέχει, χωρίς περιορισμούς λειτουργικότητας, συμβατότητα και ευελιξία και ταυτόχρονα με την κομψή του εμφάνιση, προσδίδει καλαισθησία στον χώρο του χρήστη, μέσω της υψηλής του ποιότητας και του μινιμαλιστικού design.

Το Ascos Case «γεννήθηκε» το 2016, στo πλαίσιo της συμμετοχής του Δημήτρη Χατζή σε μια τεχνολογική έκθεση όπου κλήθηκε να παρουσιάσει το 3D-printed ρομπότ φυσικών διαστάσεων.

«Χρειαζόμουν έναν υπολογιστή που θα συνόδευε το project μου, με λιτά χαρακτηριστικά και με μια πινελιά επιστημονικής φαντασίας», αναφέρει ο ίδιος. Και κάπως έτσι δημιούργησε το «πρωτότυπο» κουτί επάνω στο οποίο βασίστηκε το Ascos PC Case

Αναζητώντας χρηματοδότηση από τη διεθνή κοινότητα

Την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020 ο Δημήτρης Χατζής «ανέβασε» το νέο του προϊόν στη διαδικτυακή πλατφόρμα συμμετοχικής χρηματοδότησης [crowdfunding] της Kickstarter, εκεί όπου χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο καταθέτουν τις δημιουργικές ιδέες τους και ζητούν οικονομική στήριξη από τη διεθνή κοινότητα.

Πώς δουλεύει: Οι καινοτόμες ιδέες παρουσιάζονται αναλυτικά στην πλατφόρμα του Kickstarter και τα προϊόντα προσφέρονται σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές στους χρήστες [backers] εκείνουν που θα σπεύσουν πρώτοι να τα αποκτήσουν έτσι ώστε να καταστεί βιώσιμο ένα επιχειρηματικό πλάνο. Με τους πόρους που θα προκύψουν από τις πωλήσεις, οι φιλόδοξοι επιχειρηματίες δημιουργούν ένα πρώτο κεφάλαιο που θα τους δώσει τη δυνατότητα να «βάλουν» το προϊόν τους στη μαζική παραγωγή.

Ο Δημήτρης Χατζής προσφέρει το Ascos PC Case σε μια σειρά από παραλλαγές [χρωματικές, υλικών κ.ά.] και προσβλέπει στην ανταπόκριση των χρηστών του διαδικτύου με σκοπό να αλλάξει για πάντα τον τρόπο χρήσης των κουτιών υπολογιστών παγκοσμίως.

Δείτε την καμπάνια της Ascos στο Kickstarter πατώντας εδώ

Με έμπνευση από την Ιστορία και με το «βλέμμα» στο μέλλον

Αντλώντας έμπνευση από την Ελληνική Ιστορία αλλά και το περιβάλλον, ο Δημήτρης Χατζής χρησιμοποίησε την ιδέα του ασκού, του πήλινου δοχείου εστίασης που μετέφερε ένα πολύτιμο υλικό όπως το φαγητό χιλιάδες χρόνια πριν, για να φτιάξει τον δικό του σύγχρονο «ascos» που μεταφέρει τα πολύτιμα συστατικά στοιχεία που δίνουν «ζωή» σε ένα PC.

Το αποτέλεσμα ξεχωρίζει αισθητικά. Το Ascos συνδυάζει ξύλινες επιφάνειες και μεταλλικά στοιχεία που «στεγάζουν» όλα τα μέρη ενός προσωπικού υπολογιστή, δημιουργώντας ένα «γυμνό» περίβλημα που προσφέρει λειτουργικότητα, εμφάνιση αλλά και εξαιρετικές επιδόσεις.

Δείτε το πρώτο «unboxing» του τελικού προϊόντος το οποίο, σημειωτέον, συναρμολογείται από τον ίδιο τον χρήστη, από το «κανάλι» του -επίσης Καβαλιώτη- YouTuber Dimigeo:

Ο Steve Jobs, ο Bill Gates και η… «ευκαιρία» της πανδημίας

Ο Δημήτρης Χατζής «αναφέρεται» σε πρωτοπόρους της τεχνολογίας, όπως ο Steve Jobs, ο Elon Musk και ο Bill Gates οι οποίοι ξεκίνησαν μεγάλους επιχειρηματικούς κολοσσούς [Apple, Microsoft κτλ.] μέσα από το… γκαράζ του σπιτιού τους και ξεκίνησε να δουλεύει εντατικά επάνω στο project του δικού του τεχνολογικού «ασκού» από το εφηβικό του δωμάτιο…

«Τη φετινή άνοιξη, τα γεγονότα της πανδημίας του Covid-19 και η περίοδος του lockdown, ήταν για μένα πραγματικά το έναυσμα για την υλοποίηση αυτής της ιδέας. Το γεγονός ότι για αυτό το εγχείρημα διέθετα αρχικά τον δευτερεύοντα 3D-εκτυπωτή μου, μερικά από τα εργαλεία μου και το κάπως άνετο εφηβικό μου δωμάτιο, αποτελούσαν έναν σοβαρό ανασταλτικό παράγοντα. Όλα τα πράγματα μου ήταν στο Βερολίνο όπου σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Όμως κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να είναι εμπόδιο», αναφέρει ο Δημήτρης.

«Αφιέρωσα τους καλοκαιρινούς μήνες και μέχρι την περίοδο της εξεταστικής στη Σχολή μου, στο να φτιάξω ακόμα έναν ακόμα αξιόπιστο 3D-εκτυπωτή και από αυτούς να δημιουργήσω δύο χειροποίητες μεγάλες CNC μηχανές, καθώς και να τελειοποιήσω τα σχέδια του case που έπρεπε να είναι συμβατά, τόσο με τα παλιά όσο και με τα νέα προϊόντα τεχνολογίας στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές.

»Με έμπνευση τις μεγάλες “garage start-up” της εποχής μας και τα ινδάλματα πολλών από εμάς, όπως οι Elon Musk, Steve Jobs, Bill Gates κ.ά., με μικρά αλλά σταθερά βήματα, ξεκίνησα ένα πρωτόγνωρο ταξίδι δημιουργικότητας, όπου γνώρισα εκπληκτικούς και χαρισματικούς ανθρώπους. Έτσι, δημιουργήθηκε μια συναρπαστική ομάδα με μέλη από την οικογένειά μου, φίλους και συνεργάτες, οι οποίοι με στήριξαν και εξακολουθούν να το κάνουν χωρίς κανένα προσωπικό όφελος», καταλήγει.

Ο Δημήτρης Χατζής χρειάζεται τη στήριξη όλων μας

Η καμπάνια του Ascos PC Case «τρέχει» ήδη στην πλατφόρμα του Kickstarter και η έμπρακτη στήριξη της καινοτόμας ιδέας του νεαρού Καβαλιώτη είναι σημαντική για την πορεία του project του.

Όσοι θέλετε, μπορείτε να έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε πρώτοι έναν «ασκό» για τον προσωπικό σας υπολογιστή σε προνομιακή τιμή και να γίνετε από τους πρώτους «χρηματοδότες» μιας ιδέας που, γιατί όχι, μπορεί να κατακτήσει τον κόσμο των υπολογιστών και να αλλάξει για πάντα την αισθητική και τη λειτουργικότητα των personal PC Cases.

Το Ascos PC Case διατίθεται σε τέσσερις διαφορετικές χρωματικές παραλλαγές:

Εσείς δεν έχετε παρά να διαλέξετε τον συνδυασμό που σας ταιριάζει και να παραγγείλετε τον δικό σας «ασκό» μέσα από την πλατφόρμα του Kickstarter

[με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ]