Executive MBA στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος: Ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα για στελέχη στην εποχή των αλλαγών

Το πρόγραμμα διοργανώνεται στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος στην Καβάλα και βασίζεται σε ένα υβριδικό μοντέλο που συνδυάζει τη δια ζώσης και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση-Διαβάστε λεπτομέρειες για τα γνωστικά αντικείμενα και τη δομή του προγράμματος

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών για Στελέχη-Executive ΜΒΑ» διοργανώνεται στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) στην Καβάλα, από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας. Βασική επιδίωξη του Προγράμματος Executive MBA είναι να προσελκύσει υποψηφίους που επιθυμούν να αναπτύξουν τις ικανότητες τους ως αποτελεσματικά διοικητικά στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών.

Το πρόγραμμα βασίζεται σε ένα υβριδικό μοντέλο που συνδυάζει τη δια ζώσης και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση∙ παρέχει δυνατότητες πλήρους αλλά και μερικής φοίτησης και είναι σχεδιασμένο για να μπορεί να υποστηρίξει φοιτητές με διαφορετικό ακαδημαϊκό και επαγγελματικό υπόβαθρο (μηχανικούς, ιατρούς, νομικούς, εκπαιδευτικούς, στελέχη τουριστικών επαγγελμάτων και πληροφορικής κ.α.). Από το 2012 έχουν αποφοιτήσει περισσότεροι από 200 σπουδαστές που εργάζονται ως στελέχη σε διαφορετικούς κλάδους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

Η πρόσφατη (Μάϊος 2021) τροποποίηση του προγράμματος σπουδών αποτελεί μια προσπάθεια ανανέωσης του με σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα και νέα μαθήματα όπως για παράδειγμα Διαπραγματεύσεις, Διαχείριση Ατόμων και Οργανισμών, Επιχειρηματικός Σχεδιασμός, Νεοσύστατες Επιχειρήσεις και Σχεδιαστική Σκέψη, Ψηφιακό Μάρκετινγκ κ.α. Η ανανέωση αυτή συμβαδίζει με νέες συνεργασίες στο ακαδημαϊκό προσωπικό του Executive MBA με διακεκριμένους επιστήμονες όπως ο Δρ Τριαντάφυλλος Παπαφλωράτος, ιδιοκτήτης και managing partner της συμβουλευτικής εταιρείας εταιρικής υπευθυνότητας Sustainability Business Case, ο Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Δρ Αλέξιος Αρβανίτης και ο Δρ Βασίλειος Νικολόπουλος, Head of Applied Research and Development, Innovation της Protergia, MYTILINEOS SA.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Executive MBA πέρα από τη συνεχή βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την αναβάθμιση των γνώσεων κατά τέτοιο τρόπο που να συμβαδίζουν με τις υψηλές απαιτήσεις των επιχειρήσεων και οργανισμών, στοχεύει στην εξωστρέφεια των φοιτητών και των διδασκόντων μέσα από τη συμμετοχή τους σε διεθνή forums όπως το Euroweek, σε διεθνή συνέδρια, σε business games με τη συμμετοχή φοιτητών από ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια κ.α. Επίσης, βασική προτεραιότητα αποτελεί η σύνδεσή του με την αγορά μέσα από προσκλήσεις στελεχών του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα σε κάθε μάθημα του προγράμματος ξεχωριστά.

Η δομή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Executive MBA του ΔΙ.ΠΑ.Ε. βασίζεται στη λογική των τριών εξαμήνων, όπου στο Α΄ εξάμηνο δίνεται βάρος σε γνωστικά αντικείμενα που αναπτύσσουν βασικές γνώσεις και ικανότητες διοίκησης σε επίπεδο λειτουργιών και στο Β΄ εξάμηνο σε στρατηγικό επίπεδο. Κατά το Γ΄ εξάμηνο πραγματοποιείται η εκπόνηση της Διπλωματικής Εργασίας (Επιχειρησιακή Συμβουλευτική Εργασία), ενώ μέσα από εξειδικευμένα workshops και business games, δίνεται η δυνατότητα στους μεταπτυχιακούς φοιτητές να κατανοήσουν τη διαδικασία και τη λογική σύνθεσης των γνώσεων που έχουν αποκτήσει κατά τη διάρκεια των δύο προηγουμένων εξαμήνων με στόχο την πετυχημένη λήψη ολοκληρωμένων στρατηγικών αποφάσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα του ΠΜΣ «Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών για Στελέχη-Executive ΜΒΑ» εδώ ή επικοινωνήστε τηλεφωνικά με τη γραμματεία στο τηλέφωνο 2510 462 293.