Τα σουβλάκια του «δικού μας» Τάσου Περδίκη ανάμεσα στα αγαπημένα του «Γαστρονόμου»

Ο Καβαλιώτης μετρ του ψησίματος «ζωγραφίζει» καθημερινά με... κάρβουνα και αγνό κρέας στη Βαρβάκειο Αγορά και συνεχίζει να «τραβάει» τους Αθηναίους στη... Βόλβη!

Στη λίστα με τα 27 πιο τίμια σουβλάκια της Αθήνας που κατάρτισαν οι food editors του «Γαστρονόμου», του πλέον έγκριτου περιοδικού μαγειρικής στην Ελλάδα, φιγουράρει «φαρδιά-πλατιά» και μια προσθήκη από την… Καβάλα!

Η συντακτική ομάδα του περιοδικού κατέληξε στη λίστα με τους κορυφαίους εκφραστές του πιο ωραίου «λαϊκού» φαγητού μας στην Αθήνα και η «Βόλβη» είναι ανάμεσά τους.

Η «Βόλβη» είναι το νέο σουβλατζίδικο της πρωτεύουσας που άνοιξε τα… κεπέγκια του στη Βαρβάκειο Αγορά μόλις τον περασμένο Ιανουάριο και αμέσως έγινε «στέκι» με τους Αθηναίους να… υμνούν τα «τυλιχτά» [σουβλάκια και σουτζουκάκια χωρίς… πατάτες!] του «δικού μας» Τάσου Περδίκη.

Ο Τάσος Περδίκης. Από την Κηπούπολη στη Βαρβάκειο, ένα… σουβλάκι δρόμος!

Ο Τάσος, Καβαλιώτης γέννημα-θρέμμα, ο «μύστης-ψήστης» που υπηρέτησε στο θρυλικό σουβλατζίδικο-κρεοπωλείο «Περδίκης» που λειτουργούσε επί δεκαετίες στη συνοικία της Κηπούπολης, βρίσκεται πίσω από τα κάρβουνα της «Βόλβης» και σερβίρει καθημερινά χοιρινό σουβλάκι ή μοσχαρίσιο σουτζουκάκι σε αλάδωτη πίτα κάνοντας τους Αθηναίους να… παραμιλούν!

Για τη «Βόλβη» έγραψε η συντάκτρια του «Γαστρονόμου» Χριστιάνα Θωμαΐδη:

Νόστιμη στάση στη Βαρβάκειο, για απλό, τίμιο και ολίγον old-school σουβλάκι στο χέρι. Τυλιχτό χωρίς πατάτες –να εξηγηθώ από την αρχή. Νορμάλ μέγεθος, όσο πρέπει, όχι για να το κρατάς σαν βαράκι γυμναστικής. Με δύο επιλογές κρέατος: χοιρινό ή μοσχαρίσιο σουτζουκάκι, ψημένα μαστόρικα στα κάρβουνα. Στην πίτα μπαίνουν ντομάτα, κρεμμύδι, μουστάρδα και μπούκοβο. Το όλον νόστιμο, χωρίς φιοριτούρες, χωρίς φανφάρες. Και όμως, η κάθε μπουκιά χαρίζει μια γαλήνια ζεστασιά με την απλότητά της».

Η Βόλβη
Ευριπίδου 24-26, Αθήνα, Τ/211-11.80.587. Δευτέρα-Σάββατο 12.00-18.00.