Στη λίστα με τα 27 πιο τίμια σουβλάκια της Αθήνας που κατάρτισαν οι food editors του «Γαστρονόμου», του πλέον έγκριτου περιοδικού μαγειρικής στην Ελλάδα, φιγουράρει «φαρδιά-πλατιά» και μια προσθήκη από την… Καβάλα!
Η συντακτική ομάδα του περιοδικού κατέληξε στη λίστα με τους κορυφαίους εκφραστές του πιο ωραίου «λαϊκού» φαγητού μας στην Αθήνα και η «Βόλβη» είναι ανάμεσά τους.
Η «Βόλβη» είναι το νέο σουβλατζίδικο της πρωτεύουσας που άνοιξε τα… κεπέγκια του στη Βαρβάκειο Αγορά μόλις τον περασμένο Ιανουάριο και αμέσως έγινε «στέκι» με τους Αθηναίους να… υμνούν τα «τυλιχτά» [σουβλάκια και σουτζουκάκια χωρίς… πατάτες!] του «δικού μας» Τάσου Περδίκη.
Ο Τάσος, Καβαλιώτης γέννημα-θρέμμα, ο «μύστης-ψήστης» που υπηρέτησε στο θρυλικό σουβλατζίδικο-κρεοπωλείο «Περδίκης» που λειτουργούσε επί δεκαετίες στη συνοικία της Κηπούπολης, βρίσκεται πίσω από τα κάρβουνα της «Βόλβης» και σερβίρει καθημερινά χοιρινό σουβλάκι ή μοσχαρίσιο σουτζουκάκι σε αλάδωτη πίτα κάνοντας τους Αθηναίους να… παραμιλούν!
Για τη «Βόλβη» έγραψε η συντάκτρια του «Γαστρονόμου» Χριστιάνα Θωμαΐδη:
Νόστιμη στάση στη Βαρβάκειο, για απλό, τίμιο και ολίγον old-school σουβλάκι στο χέρι. Τυλιχτό χωρίς πατάτες –να εξηγηθώ από την αρχή. Νορμάλ μέγεθος, όσο πρέπει, όχι για να το κρατάς σαν βαράκι γυμναστικής. Με δύο επιλογές κρέατος: χοιρινό ή μοσχαρίσιο σουτζουκάκι, ψημένα μαστόρικα στα κάρβουνα. Στην πίτα μπαίνουν ντομάτα, κρεμμύδι, μουστάρδα και μπούκοβο. Το όλον νόστιμο, χωρίς φιοριτούρες, χωρίς φανφάρες. Και όμως, η κάθε μπουκιά χαρίζει μια γαλήνια ζεστασιά με την απλότητά της».
Η Βόλβη
Ευριπίδου 24-26, Αθήνα, Τ/211-11.80.587. Δευτέρα-Σάββατο 12.00-18.00.