Θερμοκοιτίδα «ΘΕΚΛΑ» στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας: Πώς μπορείς να «μεγαλώσεις» τη νεοφυή επιχείρησή σου με μια αίτηση

Ένα καινοτόμο project που παρέχει χώρο, εξοπλισμό, καθοδήγηση, γνώσεις, εμπειρίες και δυνατότητες χρηματοδότησης από επενδυτές στους νέους επιχειρηματίες ή σε όσους έχουν μια καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα

Έχετε μια καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα ή νεοφυή επιχείρηση; Τότε η συμμετοχή σας στη Θερμοκοιτίδα «ΘΕΚΛΑ» του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος στην Πανεπιστημιούπολη της Καβάλας μπορεί να σας δώσει τον χώρο, τον εξοπλισμό, την καθοδήγηση, τις απαραίτητες γνώσεις, τις εμπειρίες και τις δυνατότητες χρηματοδότησης από επενδυτές, συμπληρώνοντας απλά την on-line φόρμα που θα βρείτε εδώ.

Αντικείμενο της θερμοκοιτίδας είναι η ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών και η συνεπακόλουθη εισαγωγή αυτών στην ελεύθερη αγορά. Ειδικότερος στόχος της θερμοκοιτίδας είναι η σύνδεση της έρευνας που παράγεται στα Πανεπιστήμια με την αγορά και η δημιουργία νέων επιχειρήσεων με σκοπό την καταπολέμηση της ανεργίας και της «διαρροής εγκεφάλων» (brain drain). Έμφαση δίδεται στη λιτή επιχειρηματική εκκίνηση που ευνοεί την πραγματική σύνδεση της ιδέας/προϊόντος με την αγορά (product-market fit) σε άμεσο χρόνο.

Επίσης, η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ενδυνάμωση και ενίσχυση των νεοφυών επιχειρήσεων μέσα από τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, η οποία αποτελεί την βάση για την αναγέννηση της οικονομίας.

Το νεοφυές (startup) οικοσύστημα παραμένει πρώιμο στην Ελλάδα με σημαντικά όμως σημάδια ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια, καθώς παρατηρείται σημαντική αύξηση στις νεοφυείς επιχειρήσεις (startups).

Σημαντικό χαρακτηριστικό της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και της προόδου που σημειώνει η Ελλάδα είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας από νεοφυείς εταιρείες που μεγαλώνουν και από διεθνείς εταιρείες που βλέπουν νέες ευκαιρίες στην Ελλάδα.

Διαβάστε [εδώ] περισσότερα για το project