Γαστρονομική «βόμβα» στην Καβάλα: Ο Γιάννης Σαρρής φέρνει τον γνωστό σεφ Γιάννη Μαρινόπουλο και πάει τις γεύσεις σε άλλο επίπεδο

Το χειμερινό «Κουτούκι» του Γιάννη Σαρρή ετοιμάζεται να ανοίξει, αλλά σε άλλο... επίπεδο με έναν σεφ-σηµείο αναφοράς των τελευταίων ετών-Στα... γευστικά decks θα είναι και φέτος ο «βασιλιάς του κρέατος», Στράτος Δρακούλης

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 ανοίγει στο Εμπορικό Κέντρο της Καβάλας το χειμερινό «Κουτούκι» του Γιάννη Σαρρή. Ο αγαπημένος χώρος των εραστών της καλής κουζίνας θα ανακαινιστεί και θα αναβαθμιστεί εξωτερικά και… εσωτερικά.

Ο Γιάννης Σαρρής δε θέλει να… κάτσει ήσυχος και κάθε χρόνο πάει τις γεύσεις σε άλλο επίπεδο, ετοιμάζοντας φέτος αναβαθμισμένες εκπλήξεις σε πιάτα και… ποτήρια, κρατώντας ίδια την εξυπηρέτηση, το ζεστό κλίμα και την ποιότητα που διακρίνει το μαγαζί όσα χρόνια λειτουργεί. Αλλάζει όμως το επίπεδο του γευστικού κόσμου που έχει με κόπο και μεράκι δημιουργήσει ο ίδιος…

Υπεύθυνος για αυτήν τη γευστική αναβάθμιση θα είναι ο γνωστός executive chef, Γιάννης Μαρινόπουλος, ο άνθρωπος που θα εκπαιδεύσει το προσωπικό για να αποκτήσουν τα πιάτα άλλη… αντικειμενική και γευστική αξία, μέσα από τη ματιά και κυρίως τα χέρια ενός ανθρώπου ο οποίος έχει μάθει να εκμοντερνίζει την παράδοση ή να καθιστά… παραδοσιακή μια μοντέρνα γεύση, βλέποντας παράλληλα την κουζίνα και λίγο… καλλιτεχνικά, σε επίπεδο εικόνας.

Παράλληλα, πίσω από τον… πάγκο θα είναι και φέτος ο Στράτος Δρακούλης, ο «βασιλιάς του κρέατος» στην Ελλάδα, ο οποίος κατάφερε να συνδέσει το όνομά του με τις ιδιαίτερες κοπές και να είναι αυτήν τη στιγμή ο πιο επιδραστικός κρεοπώλης της χώρας με διαρκή εξειδίκευση στο αντικείμενο, που δείχνει τον δρόμο στη δική του, αλλά και στη νέα γενιά.

Ποιος είναι ο Γιάννης Μαρινόπουλος

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος είναι ο σεφ-σηµείο αναφοράς των τελευταίων ετών στην περιοχή µας, αλλά και στο πανελλήνιο, µιας και ουκ ο λίγα αφιερώµατα και επισκέψεις από ανθρώπους και φορείς της γαστρονοµίας έχουν γίνει για τον ίδιο και τη δουλειά του.

Κατάγεται από την Καλλιράχη της Θάσου. Κοσµοπολίτης σεφ, χαµηλών τόνων, αλλά µε ιδιαίτερα επιδραστική προσωπικότητα, µέσα στα 25 χρόνια της µαγειρικής του διαδροµής σε µεγάλα ξενοδοχεία πόλης της χώρας έχει χαρακτηριστεί για την “high end” κουζίνα του και την αυθεντικότητά της.

Είναι ο executive chef του οµίλου της “Xenios gate group” από το 2015. Παραδίδει σεµινάρια αρχής γενοµένης στο Βερολίνο ως πρώτος εισηγητής, έχει χρόνια συνεργασία ως “culinarily instructor” στο CWC PRO Cooking Workshop Consulting, καθώς επίσης και µε το gastronomy studio “Oz_37” του Πάνου Ιωαννίδη, ενώ το 2020 είχε προσκληθεί να παραδώσει για λογαριασµό του πανεπιστηµίου του Yale ένα µενού µε αναφορές στην κουζίνα της αρχαίας Ελλάδος.

Αγαπάει την παράδοση και εµπνέεται από αυτή, ενώ χρησιµοποιεί µοντέρνες τεχνικές και κλασικές συνταγές καταφέρνοντας µε συγκινητικό τρόπο να επαναφέρει µνήµες και να δηµιουργεί την ανάµνηση της γεύση στους καλεσµένους του.