Αυλαία για το Πρόγραμμα Civil Protection for Αll με τη συμμετοχή του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜ-Θ

Πραγματοποιήθηκε το τελικό συνέδριο του προγράμματος με εισηγήσεις αναφορικά με φυσικές καταστροφές, την ετοιμότητα των φορέων Πολιτικής Προστασίας αλλά και τη σημαντικότητα του ρόλου των εθελοντών

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 το τελικό συνέδριο του Έργου Civil Protection for All, στο οποίο το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετέχει ως εταίρος. Στο συνέδριο, όπου παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΚΠ-ΠΑΜ-Θ Σωτήρης  Σωτηριάδης, ο εξωτερικός συνεργάτης του ΚΚΠ-ΠΑΜ-Θ για τη διαχείριση του Έργου Ιωάννης Τσουκαλίδης και ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜ-Θ Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, παρουσιάστηκαν εισηγήσεις με θέματα αναφορικά με φυσικές καταστροφές, την ετοιμότητα των φορέων Πολιτικής Προστασίας αλλά και τη σημαντικότητα του ρόλου των εθελοντών/-ριών. Το Έργο CP4ALL κλείνει τον κύκλο του στις 28 Φεβρουαρίου 2017 αποτελώντας μια όμορφη και εποικοδομητική εμπειρία για όλους/-ες τους/τις συμμετέχοντες/-ουσες στις δράσεις του.

Ο πρόεδρος του Κέντρου Σωτήρης Σωτηριάδης δήλωσε μετά τη λήξη του συνεδρίου: «Μετά από περίπου 2 χρόνια το “ταξίδι” του CP4ALL ολοκληρώνεται. Πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα. Σπουδαία εμπειρία που μας προσέφερε εκτός από γνώσεις και νέους-νέες φίλους-φίλες από διάφορα κράτη της Ευρώπης. Επιστρέφουμε στην Ελλάδα και στην Καβάλα με περισσότερες ευθύνες αλλά και σημαντικές προτάσεις για το μέλλον. Στόχος μας το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜ-Θ να συνεισφέρει όπου και όταν χρειαστεί τόσο εντός των δομών του όσο και εκτός σε συνεργασία πάντοτε με τους τοπικούς φορείς και τους εθελοντές. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όσες και όσους συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα από όποια θέση κι αν βοήθησαν».