ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας: 15 κομματικά στελέχη δήλωσαν «παρών» για τις επερχόμενες εκλογές

Μεγάλο το ενδιαφέρον για να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο της Καβάλας  - Οι αιτήσεις διαθεσιμότητας αφορούσαν τυχόν πρόωρες εκλογές  - Αν οι εκλογές γίνουν στο τέλος της 4ετιας η διαδικασία θα επαναληφθεί

538 0

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία κάλεσε κομματικά στελέχη από όλη την Ελλάδα να αποστείλουν είτε μέσω των κομματικών οργανώσεων είτε απευθείας, αιτήσεις διαθεσιμότητας, έτσι ώστε αυτές να αξιολογηθούν και σύντομα να ανακοινωθούν τα οριστικά ψηφοδέλτια, προκειμένου για την Καβάλα η εξάδα των υποψηφίων.

Η καταληκτική ημερομηνία εξέπνευσε πριν από έναν περίπου μήνα και σύμφωνα με πληροφορίες από την Καβάλα εκδήλωσαν ενδιαφέρον 15 κομματικά στελέχη, μεταξύ αυτών και ο πρ. βουλευτής Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ο Γιώργος Καρατσιουμπάνης, ο Γρηγόρης Ιωσηφίδης, ο Δημήτρης Λυμπεράκης, ο Σωτήρης Σωτηριάδης, ο Σταμάτης Σοφιανόπουλος, καθώς οι κυρίες: Τάνια Ελευθεριάδου, εν ενεργεία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνά Παναγιωτίδου και Ζωή Χωματά. Οι αιτήσεις εστάλησαν στο πλαίσιο της μέγιστης προεκλογικής ετοιμότητας που έπρεπε να επιδείξει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την περίπτωση που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωνε πρόωρες εκλογές.

Με δεδομένο όμως ότι πιθανότατα η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη θητεία της και οι εκλογές θα διεξαχθούν το πιθανότερο την Άνοιξη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτές οι αιτήσεις δεν θα ληφθούν υπόψη, αλλά θα ζητηθεί να αποσταλούν νέες αιτήσεις διαθεσιμότητας.