Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη από τον Σύλλογο «Στέλλα Μανώλα-Κούρτη»

ΔΩΚ και θεατρική ομάδα "A...live" συστρατεύονται την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 στο κινηματοθέατρο «Όσκαρ» για έναν καλό σκοπό

Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη η 14η Ιουνίου και ο πρόεδρος του Συλλόγου  Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος «Στέλλα Μανώλα-Κούρτη» Γιάννης Παπαζωγράφος ανακοίνωσε τις δράσεις που θα λάβουν χώρα την εν λόγω μέρα.

Ο Σύλλογος τιμά για άλλη μια φορά τον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη, αυτή τη φορά με μια τρίωρη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 στο κινηματοθέατρο «Όσκαρ» στις 19:30.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Ομιλία του προέδρου του Συλλόγου ΣΕΑΔΟΣ Καβάλας
  • Ομιλία της Ιατρού Αιματολόγου του τμήματος αιμοδοσίας του ΓΝΚ Ευαγγελίας Πανώρη
  • Θεατρικό με το έργο «Δώρο Ζωής» από τη θεατρική ομάδα “A…live”
  • Συναυλία της Φιλαρμονικής του δήμου Καβάλας

Για την θεατρική παράσταση μίλησε η σκηνοθέτιδα του έργου «Δώρο Ζωής» Κατερίνα Φλωρέντζη, κατά τη σχετική συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 12 Ιουνίου 2017: «Είχαμε είπε την τιμή και την χαρά να συνεργαστούμε τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και κληθήκαμε να κάνουμε μια θεατρική παράσταση για τον άγνωστο εθελοντή αιμοδότη. Θέλουμε να πετύχουμε να φέρουμε νέους αιμοδότες.

»Όταν έγινε η τελευταία αιμοδοσία, ως ομάδα, πήραμε κάποιες συνεντεύξεις από ορισμένους ανθρώπους που έδωσαν αίμα ή όχι και αυτά που καταγράψαμε το κάναμε μονόλογο. Εστιάσαμε το έργο σε έναν νέο άνθρωπο 18 ετών που πείστηκε να δώσει αίμα μετά από ενημέρωση, αλλά και άλλους νέους ανθρώπους μέχρι 35 ετών. Θέλαμε με τον τρόπο αυτό να αφυπνίσουμε τους νέους ανθρώπους να προσέρχονται στην αιμοδοσία και να γίνουμε πλέον προσιτοί. Σημειωτέον πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν διαχωρίζονται ανάλογα με την ηλικία τους και το φύλο τους».

Ο Θανάσης Παρμενίδης εκ μέρους της Φιλαρμονικής του δήμου Καβάλας, είπε πως «το μακροβιότερο μουσικό σχήμα της πόλης, ανταποκρίνεται πάντα σε δράσεις που έχουν κοινωνικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, εκτός από πολιτιστικό. Τόσο το ΔΩΚ όσο και η Φιλαρμονική είναι πάντα δίπλα σε αυτού του είδους τις δράσεις. Το βράδυ της Τετάρτης στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη στο “Όσκαρ” θα παρουσιαστούν έργα από καταξιωμένους Έλληνες μουσικοσυνθέτες όπως Χατζιδάκι και Θεοδωράκη, όπως και από το διεθνές μουσικό στερέωμα».