Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα των γονέων του Αμυγδαλεώνα-Ισχύει η απόφαση Βαγενά για τα όρια των σχολικών περιφερειών

Σύσκεψη-ενημέρωση το απόγευμα της Δευτέρας στο «Καπνομάγαζο» του Αμυγδαλεώνα - Τη νόμιμη οδό θα ακολουθήσουν οι γονείς - Αναμονή μέχρι τον Οκτώβριο για τα... σπουδαιότερα!

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής που είχε καταθέσει μέσα στο καλοκαίρι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Αμυγδαλεώνα κατά της απόφασης του προϊσταμένου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας Απόστολου Βαγενά για τα όρια των σχολικών περιφερειών που, ούτε λίγο ούτε πολύ, επιβάλλει σε όλους τους αποφοίτους του Γυμνασίου να φοιτήσουν στο Λύκειο των Κρηνίδων.

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των γονέων στο «Καπνομάγαζο» του Αμυγδαλεώνα για να γίνει ενημέρωσή τους από τη νομική σύμβουλό τους.




Η Απόφαση Βαγενά αφορά σε μαθητές που κατοικούν στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Αμυγδαλεώνα, του Σταυρού, του Ζυγού και του Κρυονερίου και αποστερεί το δικαίωμα εγγραφής του σε Λύκειο της επιλογής τους (πολλοί είναι οι γονείς που επιθυμούν τα παιδιά τους να φοιτήσουν στην Καβάλα).

Ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας, στο αιτιολογικό Έκθεσης που ετοίμασε και η οποία απεστάλη στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 28 Αυγούστου 2017, επιχειρηματολογεί ότι αν δεν εφαρμοστούν τα όρια που η πρότερη απόφασή του ορίζει, τότε είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το Λύκειο των Κρηνίδων θα πρέπει μεσα στην επόμενη τριετία να… «κλείσει»! Το ΣτΕ έκανε δεκτό το βασικό σκεπτικό της Έκθεσης Βαγενά.

Η αίτηση ακύρωσης της απόφασης Βαγενά θα εκδικαστεί στις 12 Οκτωβρίου 2017. Μέχρι τότε, οι γονείς θα πρέπει να ακολουθήσουν την απόφαση αυτή και να «στείλουν» τα παιδιά τους στο Λύκειο των Κρηνίδων. Όσοι εξ αυτών έχουν σοβαρό λόγο μεταγραφής των παιδιών τους, θα ασκήσουν αυτό το δικαίωμα, οι υπόλοιποι θα πρέπει να περιμένουν.