Ενημερωτική ημερίδα για το Ροταριανό Ίδρυμα με πρωτοβουλία του Ροταριανού Ομίλου Δυτικής Καβάλας

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με συνδιοργανωτές τους Ροταριανούς Ομίλους της 2484 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ, Αλεξανδρούπολης, Πανοράματος Θεσσαλονίκης και Ανατολικής Λάρισας

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 οι εργασίες ενημερωτικής ημερίδας για το Ροταριανό Ίδρυμα, με πρωτοβουλία του Ροταριανού Ομίλου Δυτικής Καβάλας και συνδιοργανωτές τους Ροταριανούς Ομίλους της 2484 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ, Αλεξανδρούπολης, Πανοράματος Θεσσαλονίκης και Ανατολικής Λάρισας.

Πριν ξεκινήσει η έναρξη των εργασιών, ο πρόεδρος του Ομίλου και τέως Διοικητής της Ροταριανής Περιφέρειας Βασίλης Μακρής, πραγματοποίησε την τελετή εισδοχής του κ. Καγιαμπή Θεόδωρου, ενός διακεκριμένου επιστήμονα Ψυχολόγου, καλωσορίζοντάς τον στον Όμιλο και τη Ροταριανή Οικογένεια.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι εισηγήσεις από τέσσερις καταξιωμένους Ροταριανούς με τη σειρά εισηγήσεων, Κώστα Κατάκαλου, Γιάννη Παλέτα, Άννας Παυλίδου και Αθανασίου Κατσίκη, οι οποίοι ανέπτυξαν την αποστολή του Ροταριανού Ιδρύματος, που είναι η υποστήριξη των προσπαθειών του Διεθνούς Ρόταρυ στην ολοκλήρωση του σκοπού του Ρόταρυ και η επίτευξη της Παγκόσμιας Κατανόησης και Ειρήνης μέσω τοπικών, εθνικών και διεθνών ανθρωπιστικών, εκπαιδευτικών, και πολιτιστικών προγραμμάτων.

Επίσης, τόνισαν ότι το Ροταριανό Ίδρυμα παρέχει στη Διεθνή Κοινότητα, μέσω των Ροταριανών Ομίλων, την ευκαιρία να συμμετέχουν και να συμβάλλουν σε προγράμματα που κάνουν τη  διαφορά στις ζωές των ανθρώπων σε όλη την υδρόγειο. Τα έσοδα άρα και τα προγράμματα του Ροταριανού Ιδρύματος υποστηρίζονται μόνο από τις εθελοντικές προσφορές των Ροταριανών και των φίλων του Ιδρύματος οι οποίοι μοιράζονται το όραμά του για έναν καλύτερο κόσμο.

«Μόνον ο Θεός καταφέρνει το ακατόρθωτο, το Ροταριανό Ίδρυμα όμως καταφέρνει το καλύτερο που μπορεί να καταφέρει η ανθρωπότητα». Τα λόγια αυτά, του τ. προέδρου του Διεθνούς Ρόταρυ Paulo Costa, περικλείουν όλη την ουσία και σημασία της ύπαρξης του Ροταριανού Ιδρύματος.

Η ημερίδα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία τόσο ως προς τη συμμετοχή Ροταριανών από διαφορετικούς προορισμούς της Περιφέρειας, όσο και ως προς την αποτελεσματικότητα του λόγου διοργάνωσής της, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους η Διοικητής της 2484 ΠΔΡ Χρύσα Τσελέπη, ο τ. Δ/της Κώστας Πετρίδης, ο Εισερχόμενος Διευθυντής Θεόδωρος Ασπασίδης, Ροταριανοί και φίλοι του Ρόταρυ.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων πάνω στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, γεγονός που καταδεικνύει πόσο γόνιμες και εποικοδομητικές ήταν οι εισηγήσεις των Ροταριανών εισηγητών.

Ακολούθησε γεύμα σε ένα άκρως Ροταριανό φιλικό περιβάλλον σε κεντρική κοσμική ταβέρνα της πόλης της Καβάλας, υλοποιώντας έτσι έναν από τους βασικούς σκοπούς του Ρόταρυ, την ανάπτυξη φιλίας και προσωπικών σχέσεων μεταξύ των μελών του, υπενθυμίζοντας ότι το Ρόταρυ δημιουργήθηκε από το επιτακτικό αίσθημα της ανάγκης του ανθρώπου να συμμερίζεται με τον συνάνθρωπο τη θέρμη της φιλίας και της συναδελφικότητας.