Θέμα διαφάνειας στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας έθεσαν η Ανοιχτή Πόλη και ο Τόπος της Ζωής μας

Η άνευ ανάλυσης δαπάνη των 2.500 ευρώ για τη συνάντηση των προέδρων των ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας Οδού προκάλεσε την αντίδραση του Ανέστη Δημητριάδη (φωτο) και της Δέσποινας Μαυρίδου-Τελικά η διοίκηση επανέφερε το θέμα με τεκμηριωμένο προϋπολογισμό

Ένα ποσό της τάξης των 2.500 ευρώ χωρίς καμία ανάλυση για το ποιες είναι οι ακριβείς οι δαπάνες για τη συνάντηση των προέδρων των ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας Οδού ήταν αρκετό για να προκαλέσει την αντίδραση της αντιπολίτευσης του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και συγκεκριμένα του Ανέστη Δημητριάδη από την παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Ανοιχτή Πόλη και της Δέσποινας Μαυρίδου από τον Τόπο της Ζωής μας.

Μάλιστα, τα δύο μέλη της αντιπολίτευσης έβγαλαν κοινή ανακοίνωση, ζητώντας από τη διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ «να κάνει σωστά και υπεύθυνα τη δουλειά της», αφού διευκρίνισαν ότι η νέα εισήγηση του προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Πέτρου Πετρόπουλου κατά την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ περιελάμβανε έναν αναλυτικό και τεκμηριωμένο προϋπολογισμό για το επίμαχο θέμα, ενώ ζήτησαν από τη διοίκηση να αλλάξει τις ώρες και τις μέρες κατά τις οποίες γίνονται οι συνεδριάσεις.

Διαβάστε αναλυτικά την κοινή ανακοίνωση

Στην προηγούμενη 15η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, που πραγματοποιήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2017, εκφράσαμε προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Πετρόπουλο την αντίρρησή μας σχετικά με τον τρόπο που επέλεξε να φέρει την εισήγηση επί του προϋπολογισμού των δαπανών της συνάντησης των προέδρων των «ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας Οδού», που θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα 24-26 Νοεμβρίου 2017.

Επισημάναμε ότι είναι επιεικώς απαράδεκτο να έρχεται ως εισήγηση ένα λευκό χαρτί με ένα ποσό της τάξης των 2.500 ευρώ χωρίς καμία ανάλυση και εξήγηση για το ποιες είναι ακριβώς οι δαπάνες και να ζητείται η στήριξη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης! Προς δυσάρεστη έκπληξή μας, ο κ. Πετρόπουλος, αντί να δώσει εξηγήσεις, άρχισε να φωνάζει και να εκτοξεύει συκοφαντίες. Η αντίδραση αυτή οδήγησε τον Ανέστη Δημητριάδη να αποχωρήσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Πριν από δύο ημέρες λάβαμε νέα πρόσκληση για συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 και στην οποία συζητήθηκε ξανά το θέμα για τον προϋπολογισμό της συνάντησης των προέδρων των ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας Οδού. Ωστόσο, η νέα εισήγηση περιελάμβανε έναν αναλυτικό και τεκμηριωμένο προϋπολογισμό.

Απευθυνόμενοι προς τον πρόεδρο του Δ.Σ., επιθυμούμε να του εκφράσουμε την ικανοποίησή μας που αντιλήφθηκε το λάθος του και να του επισημάνουμε ότι το να υπάρχει ένας αναλυτικός και τεκμηριωμένος προϋπολογισμός είναι δείγμα σωστής διοίκησης και διαφάνειας.

Αναμένουμε λοιπόν αυτή την θετική προσέγγιση να την υιοθετήσει ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ και στις υπόλοιπες συνεδριάσεις, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να αξιολογούμε σωστά και υπεύθυνα τις επιλογές της διοίκησης του ΔΗΠΕΘΕ.

Τέλος, διαμαρτυρόμαστε για πολλοστή φορά για τις ημέρες και ώρες που επιλέγει η διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ να συγκαλεί τις συνεδριάσεις του Δ.Σ., καθώς είναι απαγορευτικές για ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν υποχρεώσεις. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να εισακουστούμε…​

Για την Δημοτική Παράταξη
ΚΑΒΑΛΑ-ΦΙΛΙΠΠΟΙ, ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ
Ανέστης Δημητριάδης
Μέλος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση
Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
Δέσποινα Μαυρίδου
Μέλος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ