Ο Καβαλιώτης που πήγε φρέσκο… «αέρα» στην ομογένεια της Αυστραλίας

Ο διαιτολόγος Ιορδάνης Ψωμόπουλος κατάφερε μέσα σε λίγο καιρό να ταράξει τα «νερά» της Μελβούρνης μέσα από τον δικό του διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό

Γνωστός και αγαπητός, επιτυχημένος επαγγελματίας για χρόνια στην Καβάλα (με γραφείο και στην Ελευθερούπολη), ο Ιορδάνης Ψωμόπουλος πήρε τη μεγάλη απόφαση στα 46 χρόνια του και τον Σεπτέμβριο του 2016, μαζί με τη γυναίκα και τα δυο του αγόρια, από το Παληό όπου μένανε, όλοι μαζί «πετάξανε» για τη μακρινή Αυστραλία με εισιτήριο χωρίς… επιστροφή! 

Εγκαταστάθηκαν στη γενέτειρα πόλη της συζύγου του, τη Μελβούρνη, και αμέσως ο Ιορδάνης ξεκίνησε να ασκεί το επάγγελμα του διαιτολόγου, γνωρίζοντας πολύ γρήγορα την επιτυχία και την καταξίωση. Ωστόσο, δεν ξέχασε ποτέ τη μεγάλη του αγάπη, το ραδιόφωνο. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια του στην Καβάλα, ο Ιορδάνης Ψωμόπουλος διατηρούσε τη δική του εβδομαδιαία εκπομπή στον ραδιοσταθμό ALPHA Radio 88.6 της Καβάλας με τίτλο  «Οδηγός διατροφής»

Ο γνωστός διαιτολόγος αρχικά συνεργάστηκε με έναν ελληνικό σταθμό της Μελβούρνης, αποκτώντας γρήγορα το δικό του κοινό στην Αυστραλία. Το γενικότερο πλαίσιο λειτουργίας των εκεί ραδιοφώνων όμως δεν τον ικανοποιούσε και έτσι άρχισε, σιγά σιγά, να «δουλεύει» μέσα στο μυαλό του την ιδέα να δημιουργήσει έναν σύγχρονο σταθμό που να «απαντάει» στις ανάγκες της ομογένειας για ψυχαγωγία, ενημέρωση αλλά και επικοινωνία.

Και κάπως έτσι, εγένετο το… FRESH Radio!

Ο Ιορδάνης Ψωμόπουλος φωτογραφίζεται στο studio του FRESH Radio στη Μελβούρνη για την Εφημερίδα ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018, η ιστορική ελληνική εφημερίδα της ομογένειας ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ φιλοξένησε μία συνέντευξη-αφιέρωμα του Καβαλιώτη Ιορδάνη Ψωμόπουλου (διαβάστε την εδώ), επισημαίνοντας ότι το εγχείρημά του κατάφερε να φέρει έναν «φρέσκο αέρα» στη Μελβούρνη.

Το FRESH Radio λειτουργεί εδώ και περίπου έναν μήνα και μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να προσελκύσει χιλιάδες ακροατές από όλη την Αυστραλία. «Το κοινό μας είναι κυρίως οι νέοι Έλληνες μετανάστες», εξηγεί ο Καβαλιώτης διαιτολόγος στην εφημερίδα, τονίζοντας ότι οι τρεις ραδιοφωνικοί σταθμοί που ήδη λειτουργούν στη Μελβούρνη δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες ενός ολοένα αυξανόμενου αριθμού ακροατών.

Ενδεικτικό της επιτυχίας του FRESH είναι ότι κατάφερε να «κερδίσει» πάνω από 5.500 χιλιάδες μοναδικούς ακροατές μέσα σε λίγες μόνο… ώρες από το ξεκίνημά του, μεταδίδοντας μόνον ελληνική μουσική, έντεχνη, ροκ αλλά και ελαφρολαϊκή και φιλοξενώντας εκπομπές λόγου και ενημέρωσης, όλες στα ελληνικά.

Ο Ιορδάνης Ψωμόπουλος στο γραφείο που διατηρεί ως διαιτολόγος στη Μελβούρνη

Αυτήν τη στιγμή, ο FRESH μεταδίδει 23 ώρες «ζωντανό» πρόγραμμα σε εβδομαδιαία βάση, με νέες εκπομπές να εισάγονται συνεχώς. Βέβαια, από το  «μενού» δεν θα μπορούσε να λείπει και ο «Οδηγός διατροφής» που παρουσιάζει ο ίδιος ο Ιορδάνης κάθε Τρίτη από τις 19:00 έως τις 21:00 (τοπική ώρα).

Επίσης, μία καινοτομία που εισήγαγε ο ραδιοσταθμός της Μελβούρνης είναι και η ζωντανή μετάδοση εικόνας των εκπομπών μέσω της σελίδας του στο facebook (εδώ).

Ποια είναι τα σχέδια του Ιορδάνη Ψωμόπουλου για το μέλλον; Ο ίδιος εξηγεί στον ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ: «Έχουμε τις υψηλότερους στόχους για την απήχηση στο κοινό. Αυτό δεν θα μας βοηθήσει μόνο στο να… περάσουμε καλά αλλά και στο να γίνουμε μία βιώσιμη επιχείρηση που θα μπορέσει να συνεχίσει να προωθεί την ελληνική κουλτούρα στην Αυστραλία»!

Εμείς εδώ στο KAVALA POST δεν μπορούμε παρά να ευχηθούμε στον Ιορδάνη Ψωμόπουλο και τους συνεργάτες του στον FRESH (κάποιοι εκ των οποίων είναι και… Καβαλιώτες!) κάθε επιτυχία!

Ακούστε τον FRESH Radio πατώντας εδώ