Στον «αέρα» της Κοπεγχάγης με αέρα… Καβάλας

Έπιασε μικρόφωνο από τη Δανία «διασπείροντας» νότες, χαμόγελα και... παράδοση-Η πρώτη καραντίνα «έδωσε» στην Κωνσταντίνα την ιδέα ενός διαδικτυακού ραδιοφώνου παρακάμπτοντας τα... παράσιτα από το «μένουμε σπίτι»

Η καραντίνα του Μαρτίου έφερε πολλές νέες συνήθειες στον κόσμο, άλλαξε την καθημερινότητά του, αλλά και τις προτεραιότητές του, μιας και η διαμονή στο σπίτι έπρεπε να «κεφαλαιοποιηθεί» και το… καθάρισμα δεν ήταν η πιο διασκεδαστική λύση για κάθε μέρα. Άλλοι μαγείρεψαν, άλλοι τραγούδησαν, χιλιάδες γυμνάστηκαν και άλλοι… έπιασαν μικρόφωνα!

Στην τελευταία κατηγορία ανήκει και η Κωνσταντίνα Γκίκα, μια νεαρή Καβαλιώτισσα, η οποία τα τελευταία 2 χρόνια κατοικεί στη Δανία. Τον Απρίλιο ξεκίνησε μια μουσική διαδρομή μέσω του SATRADIO, ενός διαδικτυακού ραδιοφώνου [ακούστε το εδώ]. Το Time for Gkix μπήκε στο πρόγραμμα της εβδομάδας της, αλλάζοντας τη ροή μιας καθημερινότητας η οποία είχε περιοριστεί -όπως σε όλους- μέσα σε ένα σπίτι. Ένα μικρόφωνο, ένας υπολογιστής και μια μοναδικά υπέροχη οικογένεια ραδιοφωνικών παραγωγών ήταν τα μόνα συστατικά για να γίνει η εκπομπή πραγματικότητα.

Η στήριξη που έλαβε από την αρχή ακόμη της εθελοντικής προσπάθειάς της ήταν σημαντική και από την πόλη της Καβάλας. Το ραντεβού της με τους ακροατές ξεκίνησε με χαλαρά απογεύματα στην αρχή, κάθε Παρασκευή στις 19:00. Στη συνέχεια όμως ήρθαν άλλες, πιο ιδιαίτερες Παρασκευές, με αφιερώματα στην ελληνική παραδοσιακή μουσική (που είναι η μεγάλη της αγάπη από μικρή), εκπομπές με ειδικές ηχογραφήσεις μόνον για το Time for Gkix, καθώς επίσης και μια… ευρωπαϊκή συνέντευξη με Λονδίνο.

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα το καλοκαίρι, η εκπομπή είναι πάλι στον «αέρα», την ίδια ώρα, ενώ πάντα υπάρχει διαθέσιμη ηχογράφηση όλων των εκπομπών στα social media, στην περίπτωση που κάποιος δεν προλάβει να την ακούσει ζωντανά.

Αν και η επαγγελματική της κατάρτιση είναι άλλη, μιας και είναι μηχανικός περιβάλλοντος, η αγάπη της για τη μουσική και ειδικότερα την παραδοσιακή, κρατάει χρόνια. Αυτό ίσως αποτέλεσε και την αφορμή για την ενασχόληση με το ραδιόφωνο. Πέρα από νότες, όμως, η Κωνσταντίνα «διασπείρει» χαμόγελα, απόψεις και ιδέες για ετερόκλητα θέματα, κάτι το οποίο εκτιμάται… αναλόγως από τους ακροατές και ακροάτριές της.