Στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜ-Θ η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης

Η Μαρία Γιαννακάκη συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Κέντρου Σωτήρη Σωτηριάδη, ο οποίος παρέθεσε τα προβλήματα, αλλά και τις δράσεις του Κέντρου

Το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Ιουνίου 2018 επισκέφτηκε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜ-Θ η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρία Γιαννακάκη. Συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΔΣ Σωτήρη Σωτηριάδη και ενημερώθηκε για τη λειτουργία των δομών στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τα προβλήματα και τις δράσεις του ΚΚΠ.

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην αποϊδρυματοποίηση και κυρίως στο πρόγραμμα αναδοχής που υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία από το παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας το οποίο ανήκει στο ΚΚΠ ΠΑΜ-Θ.

Ο πρόεδρος του ΔΣ τόνισε την ανάγκη που υπάρχει για δημιουργία νέων δημόσιων δομών ΑμεΑ οι οποίες θα παρέχουν υπηρεσίες ανοικτής ημερησίας φροντίδας, θεραπείας και επαγγελματικής κατάρτισης σε ανθρώπους με αναπηρία άνω των 18 ετών τόσο στην Καβάλα όσο και στην υπόλοιπη περιφέρεια ΑΜ-Θ, όπως, επίσης και τη δημιουργία νέων Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) για ΑμεΑ.