Στο Δικαστήριο για τους 8 συλληφθέντες. Εντάσεις, συνθήματα και… λιποθυμία Καλπακίδη [βίντεο-φωτογραφίες]

Δυναμική η συμπαράσταση από αιρετούς, αγρότες και συνδικαλιστές - Εν αναμονή της δίκης με τη διαδικασία του αυτοφώρου

Σχεδόν τρεις ώρες από ό,τι αρχικά είχε προγραμματιστεί, λίγο μετά τις 09:00, μεταφέρθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας τα οκτώ (8) άτομα που συνελήφθησαν στα Τενάγη των Φιλίππων την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 ευρισκόμενοι εντός της ζώνης εργασιών του TAP στην περιοχή (διαβάστε περισσότερα εδώ και εδώ) και τα οποία «πέρασαν» τη νύχτα στα κρατητήρια.




Το ραντεβού με τον Εισαγγελέα Καβάλας είχε οριστεί για τις 12:00 το μεσημέρι. Παράλληλα, είχε δοθεί αγωνιστικό ραντεβού από φορείς και Συλλόγους σε συμπαράσταση των συλληφθέντων. Από νωρίς, στο Δικαστήριο βρέθηκαν η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα και αρκετοί αιρετοί του δήμου Καβάλας, αγρότες από τα Τενάγη -κάποιοι από τους οποίους με τα τρακτέρ τους τα οποία και πάρκαραν έξω από το κτίριο-, εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ Καβάλας, συνδικαλιστές των Πετρελαίων και των Λιπασμάτων, αντιεξουσιαστές από το Αυτόνομο Στέκι Καβάλας κ.ά.

Οι αλληλέγγυοι μπορεί να ήταν λιγότεροι σε αριθμό από ό,τι υπολόγιζαν κάποιοι, ωστόσο έκαναν αισθητή την παρουσία τους φωνάζοντας συνθήματα κατά της όδευσης του αγωγού TAP και υπέρ της άμεσης απελευθέρωσης των συλληφθέντων.

Λίγο πριν το μεσημέρι, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου του δήμου Καβάλας και για 7η συνεχόμενη μέρα απεργός πείνας Θέμης Καλπακίδης, λιποθύμησε την ώρα που εισέρχονταν στο ακροατήριο. Αμέσως, διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Οι υπόλοιποι επτά (7) συλληφθέντες αναμένουν να δικαστούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση συμπαράστασης στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας: