Τα μαθηματικά «μυαλά» της Καβάλας δοκιμάστηκαν στον «Θαλή»

Ρεκόρ συμμετοχής στον 79ο πανελλήνιο διαγωνισμό μαθηματικών - 165 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων συμμετείχαν στην 1η φάση ενός θεσμού που διεξάγεται σε όλη την Ελλάδα και ξεκίνησε το 1933

Με μεγάλη μαζική συμμετοχή ρεκόρ για τα δεδομένα του νομού μας   165 αριστούχοι μαθητές στα Μαθηματικά των Γυμνασίων και Λυκείων, απολαμβάνοντας τη χαρά της συμμετοχής και στοχεύοντας σε υψηλές διακρίσεις, ξεκίνησε πανηγυρικά η 1η Φάση του 79ου πανελλήνιου διαγωνισμού «Θαλής» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Το μεγάλο ενδιαφέρον των μαθητών αποδεικνύει έμπρακτα την αγάπη   τους για τη μαθηματική παιδεία. Όλους αυτούς τους μαθητές συγχαίρει και ευχαριστεί η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία γιατί χάρη σε αυτούς  διατηρείται ζωντανός ο ιστορικός θεσμός των πανελλήνιων ιεραρχικά   δομημένων μαθητικών διαγωνισμών που διοργανώνει από το 1933 όταν  έγινε η πρώτη βράβευση.

Οι  διαγωνισμοί της ΕΜΕ αποτελούν ένα καταξιωμένο θεσμό από τον οποίο επιλέγονται οι άριστοι και διοργανώνονται με μεγάλη επιτυχία  κάθε χρόνο από τα κατά τόπους παραρτήματα. Στους διαγωνισμούς  αυτούς παίρνουν μέρος τα καλύτερα μαθηματικά μυαλά και με  τη συμμετοχή τους ιεραρχικά στις τρείς φάσεις «Θαλής», «Ευκλείδης» και «Αρχιμήδης» επιλέγονται και συγκροτούνται οι εθνικές ομάδες που εκπροσωπούν τη χώρα μας στις Ολυμπιάδες και Βαλκανιάδες  Μαθηματικών.

Κατά την πρώτη φάση του διαγωνισμού συμμετείχαν 20 καθηγητές του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ενεργά μέλη της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ως μέλη της οργανωτικής επιτροπής που  συνέβαλαν στην πετυχημένη διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Η Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος Καβάλας και η κεντρική Διοίκηση της ΕΜΕ ευχαριστούν θερμά τους παραπάνω που εθελοντικά  και αφιλοκερδώς συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή του διαγωνισμού. Οι  μαθητές που θα προκριθούν από το διαγωνισμό αυτό θα  συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού «Ευκλείδης» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19  Ιανουαρίου 2018.