1ο ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης: Η θεατρική ομάδα κέρδισε το κοινό και το ειδικό βραβείο πρωτοτυπίας

Επαινετικά σχόλια και επιτυχίες για το μοναδικό ΕΠΑΛ που συμμετείχε στους πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες τέχνης των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, ανάμεσα σε 25 σχολεία

Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 στη Θεσσαλονίκη, στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, απονεμήθηκε το Ειδικό Βραβείο Πρωτοτυπίας στη Θεατρική Ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης, σε εκδήλωση βράβευσης των σχολείων που διακρίθηκαν στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Τέχνης, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων από την Πέμπτη 28/2 έως το Σάββατο 2/3/2019.

Στον παραπάνω Διαγωνισμό συμμετείχαν 25 σχολεία από όλη τη χώρα, τα οποία διαγωνίστηκαν στις κατηγορίες Ποίηση, Φωτογραφία, Μουσική, Ζωγραφική και Θέατρο. Το σχολείο της Ελευθερούπολης ήταν το μοναδικό Επαγγελματικό Λύκειο που έλαβε μέρος στον διαγωνισμό.  Η Θεατρική του ομάδα, που φέτος συμπληρώνει 14 χρόνια ενεργής και δημιουργικής παρουσίας στο Δήμο Παγγαίου, παρουσίασε σε διασκευή το έργο «Το Σακάκι που Βελάζει» του Στανισλάβ Στρατίεβ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές απέσπασαν το ένθερμο χειροκρότημα και εισέπραξαν τα επαινετικά σχόλια του παρευρισκόμενου κοινού και των διοργανωτών για την άψογη θεατρική παρουσία τους επί σκηνής, αλλά και για την υποδειγματική συμπεριφορά που επέδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της συμμετοχής τους στον εν λόγω Διαγωνισμό.

Η συμμετοχή της θεατρικής ομάδας του 1ου ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Τέχνης αποτελεί υποδράση του εγκεκριμένου Σχεδίου Δράσης του σχολείου μας με τίτλο «Πολιτιστική Ανάδειξη του 1ου ΕΠΑ.Λ Ελευθερούπολης». Το Σχέδιο Δράσης υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης» του έργου “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ”, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τη βράβευση του σχολείου στο: https://www.livemedia.gr/video/349881 και ολόκληρη την παράσταση που παρουσιάστηκε στα πλαίσια των Αγώνων Τέχνης στο: https://www.livemedia.gr/video/349687