Σάρωσαν τα βραβεία οι φοιτητές του ΤΕΙ ΑΜΘ στο Euroweek 2019  στην Τσεχία [Φωτογραφίες]

Σημαντικές διακρίσεις στους τομείς γραπτής επιστημονικής εργασίας και παρουσίασης εργασίας σε τρία project εξάμηνης διάρκειας

Αξιοσημείωτη επιτυχία σημείωσε η αποστολή του ΤΕΙ ΑΜΘ (τώρα ΔΙ.ΠΑ.Ε.) στο Euroweek 2019, το οποίο εκπροσωπήθηκε συνολικά από έξι φοιτητές: (α) τρεις φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών για Στελέχη» (Executive MBA) και (β) τρεις φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Λογιστική Ελεγκτική και Διεθνείς Συναλλαγές».

Οι έξι Έλληνες φοιτητές που βρέθηκαν στο Μπρνο της Τσεχίας από τις 29 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου, συμμετείχαν, ανά δυάδες, σε τρεις ξεχωριστές ομάδες εργασίας (τρία project εξάμηνης διάρκειας). Κάθε ομάδα ήταν τριεθνής, μιας και σε αυτή συμμετείχαν φοιτητές άλλων δύο χωρών. Οι ομάδες εργασίας εργάστηκαν υπό την εποπτεία και το συντονισμό καθηγητών από τα Τμήματα «Διοίκησης Επιχειρήσεων» και «Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής». Ανέπτυξαν και παρουσίασαν ενδιαφέρουσες επιστημονικές εργασίες (projects), οι οποίες επιβραβεύθηκαν με τρία πρώτα βραβεία.

Στην εργασία με θέμα «User expectations in Augmented Reality packaging and mobile application development the case of a family pastry business», συμμετείχαν δύο φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών για Στελέχη» (Executive MBA), η Μελίνα Βικελίδου και ο Γεώργιος Πουσλέρης. Οι συγκεκριμένοι φοιτητές συνεργάστηκαν με φοιτητές από το University South East, Norway και το ISIB, Brussels, Belgium. Η ομάδα συντονίστηκε από τους καθηγητές Γεώργιο Θερίου και Δημήτριο Μαδυτινό. Σε ένα αρκετά ανταγωνιστικό πεδίο, κατάφεραν να κατακτήσουν το πρώτο βραβείο παρουσίασης εργασίας. Το project τους, οδήγησε στην ανάπτυξη μιας πραγματικής εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) για τη συσκευασία κουραμπιέδων της εταιρίας «Βικελίδης – Χρυσανθίδης Α.Β.Ε.Ε».

Στην εργασία με θέμα «Acceptance of electronic books by the readers», συμμετείχε ένας φοιτητής του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών για Στελέχη» (Executive MBA), ο Αντώνης Μανδήλας, και μια φοιτήτρια του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Λογιστική Ελεγκτική και Διεθνείς Συναλλαγές», η Ευμορφία Μπουρδούνη. Οι συγκεκριμένοι φοιτητές συνεργάστηκαν με συναδέλφους τους από το University of Applied Science Jοanneum, Kapfenberg, Austria, και το University of Applied Science, Lille, France. Η ομάδα συντονίστηκε από τους καθηγητές Δημήτριο Χατζούδη και Ευστάθιο Δημητριάδη. Μέσα από ένα έντονο ανταγωνισμό που αναπτύχθηκε ανάμεσα σε αξιόλογα τριεθνή project, η συγκεκριμένη ομάδα κατάφερε να κατακτήσει δύο βραβεία: (α) πρώτο βραβείο γραπτής επιστημονικής εργασίας και (β) πρώτο βραβείο παρουσίασης εργασίας. Η ερευνητική εργασία που εκπονήθηκε αφορούσε τη διερεύνηση των παραγόντων που επηρεάζουν τη χρήση ηλεκτρονικών βιβλίων από την πλευρά των αναγνωστών.

Τέλος, η εργασία με θέμα «Digital transformation in banking industry», με τη συμμετοχή δύο φοιτητών του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Λογιστική Ελεγκτική και Διεθνείς Συναλλαγές», της Στεφανίας Κοϊδάκη και του Κωνσταντίνου Πιπίνη, σε συνεργασία με φοιτητές από το Molloy College, New York, USA, και από το BA School of  Business and Finance, Riga, Latvia, συντονιζόμενοι από τον καθηγητή Σταύρο Βαλσαμίδη, έλαβε τη δεύτερη θέση στην παρουσίαση εργασίας.

Τέλος, η ομάδα των έξι καθηγητών που εκπροσώπησε το Ίδρυμα, αποδέχθηκε πρόταση και προέβη σε κάλεσμα φιλοξενίας της διοργάνωσης στη πόλη της Καβάλας, τον Μάιο του 2020.