ΙΕΚ Καβάλας: Αυτές είναι οι ειδικότητες για το Έτος 2019-2020

Δείτε πώς μπορείτε να σπουδάσετε εντελώς δωρεάν και να εξασκήσετε ένα επάγγελμα σε «απευθείας σύνδεση» με την Αγορά Εργασίας

Σχεδόν έναν μήνα μετά τη λήξη των μαθημάτων για το Έτος 2028-2019, έγιναν γνωστές οι προτάσεις ειδικοτήτων που θα λειτουργήσουν την ερχόμενη χρονιά στο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) Καβάλας.

Η έναρξη των μαθημάτων ξεκινά, όπως πάντα, τον ερχόμενο Οκτώβριο, η φοίτηση είναι εντελώς δωρεάν και τα Τμήματα θα διαμορφωθούν ανάλογα με τις αιτήσεις που θα κατατεθούν.




Για το ΙΕΚ της Καβάλας, έχουν μέχρι στιγμής ανακοινωθεί οκτώ (8) ειδικότητες, όλες σε «απευθείας σύνδεση» με την Αγορά Εργασίας, αφού πρόκειται για δεξιότητες που «απορροφούνται» σχετικά εύκολα λόγω υψηλής ζήτησης:

Αναλυτικά

  1. Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)
  2. Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία υποδοχής-Υπηρεσία ορόφων-Εμπορευματογνωσία)
  3. Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής
  4. Διασώστης – Πλήρωμα ασθενοφόρου
  5. Βοηθός Εργοθεραπείας
  6. Ξεναγός σε μουσεία και αρχαιολογικούς-πολιτιστικούς χώρους [Άτομα με προβλήματα όρασης ή προβλήματα ακοής]
  7. Τεχνικός Αμπελουργίας & Οινολογίας
  8. Προπονητής αθλημάτων

Η φοίτηση στα Δημόσια ΙΕΚ είναι διετής και εντελώς δωρεάν! Μοναδική προϋπόθεση για την εγγραφή είναι το Απολυτήριο Λυκείου.

Για την κατάθεση των αιτήσεων των ενδιαφερομένων σε κάποια από τις Ειδικότητες που προτείνονται για το έτος 2019-2020 αναμένεται νέα ανακοίνωση-προκήρυξη από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης. Τα μαθήματα ξεκινούν, όπως πάντα, τον Οκτώβριο και «χωρίζονται» σε δύο (2) εξάμηνα, Φθινοπωρινό και Εαρινό.