ΠΑΜΕ Καβάλας: Είναι εργοδοτικό έγκλημα να σπάζουν οι γερανοί

Ανακοίνωση του Πανεργατικού Μετώπου με αφορμή το εργατικό δυστύχημα στα Αμισιανά

Τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος που οδήγησαν στο θάνατο ενός 54χρονου στα Αμισιανά, τον καταλογισμό ευθυνών καθώς και την άμεση στήριξη της οικογένειας του, ζητάει με ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ Καβάλας. Στην ίδια ανακοίνωση εκφράζεται η θλίψη και η οργή για το θανατηφόρο δυστύχημα και τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του ΠΑΜΕ

«Για την εργοδοσία και το κράτος της είναι κόστος τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και δυστυχώς το πληρώνουμε με τη ζωή μας»

«Ένας συνάδελφός μας σήμερα δε γύρισε στο σπίτι του, στην οικογένειά του μετά τη δουλειά. Ακόμη ένας συνάδελφος 54 χρονών, πατέρας δύο παιδιών, έχασε άδικα τη ζωή του στον αγώνα για το μεροκάματο. Εργαζόταν στην εταιρία «Αραμπατζής» που κάνει βιομηχανικές μεταλλικές κατασκευές και οικοδομικές εργασίες σε έργο στα Αμισιανά Καβάλας.

Θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας θλίψη, την οργή μας γι’ αυτό το θανατηφόρο ατύχημα και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Δεν είναι μόνο εδώ, δυστυχώς, θρηνούμε συνεχώς εργάτες και εργάτριες σε πολλούς χώρους, αυξάνεται ο αριθμός των εγκλημάτων σε βάρος της εργατικής τάξης. Γιατί είναι αυτό το αποτέλεσμα της ανάπτυξης που στηρίζεται στο κέρδος των λίγων. Μιας ανάπτυξης που η σημερινή, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις στηρίζουν.
Είναι εργοδοτικό έγκλημα να σπάζουν οι γερανοί.
Είναι ευθύνη των υπηρεσιών του κράτους να ελέγχει και να επιβάλλει τη σωστή συντήρηση τους.
Για την εργοδοσία και το κράτος της είναι κόστος τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και δυστυχώς το πληρώνουμε με τη ζωή μας.

Απαιτούμε:
Τη διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος και του καταλογισμού των ευθυνών.
Την άμεση στήριξη της οικογένειας.
Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες της, ότι οι εργαζόμενοι δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας να γίνουν και άλλα ατυχήματα, για να αυγατίζουν τα κέρδη του κάθε εργολάβου».