Ο Κωνσταντίνος Βλαστάρης «ανεβάζει» μαθητές Δημοτικού επάνω σε μια μαγική σκακιέρα

Ένα φανταστικό ταξίδι στον θαυμαστό κόσμο του σκακιού διοργανώνει διαδικτυακά το «Μαγικό Πανεπιστήμιο». Διαβάστε πώς μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά σας

Το «Μαγικό Πανεπιστήμιο» διοργανώνει μια διαδικτυακή δράση με τίτλο «Μια σκακιέρα με λέξεις, αριθμούς και χρώματα». Πρόκειται για ένα ταξίδι στον θαυμαστό κόσμο του σκακιού και όχι μόνο, ειδικά διαμορφωμένο για μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού, στο οποίο όμως όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 μετά το απόγευμα της Τρίτης 21 Απριλίου 2020 από τον Κωνσταντίνο Βλαστάρη, Δάσκαλο και Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, εμπνευστή του «Πανεπιστημίου των Παιδιών» στο οποίο οφείλει την ύπαρξή του το Μαγικό Πανεπιστήμιο.

Η πρόσκληση αναφέρει τα εξής:

«Αντί για μαγικό χαλί, θα χρησιμοποιήσουμε μια μαγική σκακιέρα! Στον δρόμο μας θα ακούσουμε μύθους και ιστορίες, θα δούμε ταινιούλες, θα συναντήσουμε πρωταθλητές, θα ξεφυλλίσουμε βιβλία, θα δούμε εντυπωσιακούς πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά και φωτογραφίες, θα παίξουμε με λέξεις, αριθμούς και χρώματα. Είστε έτοιμοι; Η μαγική σκακιέρα σας περιμένει!

Η δράση είναι δωρεάν για όλους. Σας περιμένουμε την Τρίτη, 21/4 και ώρα 19.00. Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο σύνδεσης, επισκεφθείτε τον ιστότοπο magikopanepistimio.org ή τη σελίδα μας στο Facebook. Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε άμεσα τις σχετικές ειδοποιήσεις».

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Βλαστάρης

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και υποψήφιος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο πεδίο της Λογοτεχνίας. Έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι συγγραφέας των βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας “Ο τρελός” και “Οι κόκκινοι λόφοι” (μαζί με την Huanita Skolimwsky) που έχει εκδοθεί και στην αγγλική γλώσσα στις Η.Π.Α. Το 2019 τιμήθηκε με το βραβείο του Ελληνικού Παρατήματος ΙΒΒΥ “Κ.Π. Δεμερτζή – στον Έλληνα Δάσκαλο” [βλ. φωτό].