Κορονοϊός: Ακόμη 124 πολίτες από Τουρκία υποδέχθηκε η Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Παραμένουν σε καραντίνα

Από τις 27 Μαρτίου 2020 η Περιφέρεια ΑΜ-Θ έχει συντονίσει την επιστροφή από την Τουρκία και έχει υποδεχθεί συνολικά 566 πολίτες

Τις τελευταίες μέρες και μέχρι την Τρίτη 21 Απριλίου 2020, επέστρεψαν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από την Τουρκία 124 πολίτες. Με τον συντονισμό των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, Ροδόπης Νίκου Τσαλικίδη και Ξάνθης Νίκου Ευφραιμίδη, των θεματικών Αντιπεριφερειαρχών Δημόσιας Υγείας Κώστα Βενετίδη και Οικονομικών Αχμέτ Ιμπράμ, καθώς και της Εκτελεστικής Γραμματέως της Περιφέρειας Ζωής Κοσμίδου και των Διευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, οι πολίτες κατέλυσαν σε ξενοδοχεία της Ροδόπης και της Ξάνθης, ενώ άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία λήψης δειγμάτων από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας.

Η λήψη των δειγμάτων αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη 23 Απριλίου 2020 και μέχρι την ολοκλήρωση των εξετάσεων οι πολίτες θα παραμείνουν σε καραντίνα στα ξενοδοχεία, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Από τις 27 Μαρτίου 2020, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ έχει συντονίσει την επιστροφή από την Τουρκία και έχει υποδεχθεί συνολικά 566 πολίτες.