Ο π. Ευάγγελος Υφαντίδης επιστρέφει στην πατρίδα

«Επιστρέφω ευτυχισμένος», δηλώνει ο Καβαλιώτης Αρχιμανδρίτης ο οποίος υπηρέτησε την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ιταλία για 20 χρόνια

Οι ελληνορθόδοξοι της Βενετίας ευχαρίστησαν θερμά τον π. Ευάγγελο Υφαντίδη για την προσφορά του και του ευχήθηκαν ό,τι καλύτερο στην επιστροφή του στην πατρίδα μετά από 20 χρόνια.

Ο Καβαλιώτης Αρχιμανδρίτης, λίγους μόλις μήνες μετά την αποδημία του πατέρα του, Σταύρου Υφαντίδη [διαβάστε περισσότερα εδώ], πήρε την απόφαση μετά από δύο δεκαετίες «υπηρεσίας» στην Ιταλία να επιστρέψει στη γενέθλια γη.

Ο ίδιος, στο μήνυμά του προς τους ελληνορθόδοξους της Ιταλίας, αναφέρει τα εξής:

«»ΤΜε την Χάρη του Θεού σε λίγες ημέρες επιστρέφω οριστικά στην πατρίδα μου, την Ελλάδα. Επιστρέφω ευτυχισμένος, έπειτα από μια ολόκληρη εικοσαετία παραμονής και διακονίας στην ευλογημένη χώρα της Ιταλίας, όπου, μεταξύ άλλων, είχα τη μεγάλη χαρά να γνωρίσω εκλεκτές προσωπικότητες, μεταξύ δε αυτών και Εσάς.

Λόγω της πανδημίας προτίμησα να μην πραγματοποιηθεί κάποια αποχαιρετιστήρια συνάντηση, αλλά, όταν με το καλό φύγει το κακό, να επιστρέψω για μερικές ημέρες και να βρεθούμε από κοντά και πάλι.

Θα βρίσκομαι πάντοτε στην διάθεσή Σας, κοντά Σας στα ευχάριστα αλλά και στα δύσκολα και θα χαίρομαι να μαθαίνω νέα Σας. Σίγουρα πάντως η καλύτερη επικοινωνία μας θα γίνεται μέσα από την αμοιβαία προσευχή του ενός για τον άλλο.

Αυτή είναι και η υπόσχεση που Σας δίνω: να προσεύχομαι καθημερινά για Εσάς και τους οικείους Σας…».

Ο Θεός μαζί μας! Ας είναι δοξασμένο το Όνομά Του!

Με αγάπη
π. Ευάγγελος