Κορονοϊός: Rapid Tests από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Υψηλή συμμετοχή, χαμηλή θετικότητα

Τι «έδειξαν» τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενήργησε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ - Κώστας Αντωνιάδης: «Κεντρικός μας στόχος να διακοπεί η αλυσίδα της μεταδοτικότητας του ιού και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα το γρηγορότερο δυνατόν»

Το πρωί της Δευτέρας 8 Μαρτίου 2021 κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας βρέθηκε στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» στο ισόγειο του κτιρίου Διοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας [πρώην Νομαρχία] για τη διεξαγωγή ελέγχων ανίχνευσης αντιγόνου [Rapid Tests] κορονοϊού στον γενικό πληθυσμό της περιοχής.

Όπως είχε ανακοινωθεί, οι πολίτες προσέρχονταν στον χώρο των ελέγχων δίχως ραντεβού. Η προσέλευση κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική, καθώς από τις 10:00 έως και τις 13:00 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 177 Rapid Tests. Θετικά «βγήκαν» μόλις τα δύο (2) από αυτά.

«Οι δράσεις που οργανώνουμε έχουν ως κεντρικό στόχο να διακοπεί η αλυσίδα της μεταδοτικότητας του κορονοϊού και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα το γρηγορότερο δυνατόν», δήλωσε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης ο οποίος επισκέφτηκε την αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» κατά τη διάρκεια διενέργειας των ελέγχων.

Σημειώνεται ότι Rapid Tests κορονοϊού θα πραγματοποιούνται και την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021 στον ίδιο χώρο και κατά τις ίδιες ώρες [10:00-13:00] με τους πολίτες να προσέρχονται και πάλι χωρίς ραντεβού.