Η «μάχη» των φωτιστικών της οδού Δαμιανού στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας

«Ξηλώθηκαν» από τα συνεργεία του Δήμου Καβάλας όσα φωτιστικά είχαν τοποθετηθεί-Μέσα από το Συμβούλιο Νέων θα περνάνε από τούδε και στο εξής όλες οι πρωτοβουλίες ομάδων εθελοντών ή πολιτών-Ποιος ζήτησε να «τραβηχτούν αυτιά»

Δεν ευόδωσε τελικά η εικαστική παρέμβασης στην οδό Δαμιανού από την Action Team και τον Δήμο Καβάλας με την τοποθέτηση φωτιστικών στον «ουρανό» του δρόμου (διαβάστε εδώ και εδώ).

Όσα φωτιστικά τοποθετήθηκαν «ξηλώθηκαν» από τα συνεργεία του Δήμου, ενώ το θέμα τέθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 10 Μαΐου 2021 μετά από σχετική ερώτηση της αντιπολίτευσης.

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης παρέθεσε εν συντομία το ιστορικό της υπόθεσης, περιγράφοντας πώς κατέληξε σε «κόντρα» με την ομάδα της Action Team, ενώ ξεκαθάρισε ότι από εδώ και πέρα όλες οι πρωτοβουλίες εθελοντικών ομάδων και πολιτών θα περνάνε και θα συντονίζονται μέσα από το Συμβούλιο Νέων και δε θα γίνονται ανεξέλεγκτα.

«Πριν από 12 μήνες περίπου μιλήσαμε με τα παιδιά και συμφωνήσαμε για την παρέμβαση στην οδό Δαμιανού. Οι ηλεκτρολόγοι δεν μπορούσαν, όμως, να κάνουν άμεσα τις συνδέσεις, γιατί το προσωπικό είχε πολλή δουλειά. Παρακάλεσα την ομάδα για μια παράταση. Βλέπω τότε τα συρματόσχοινα στην οδό Κύπρου. Εκεί, όμως, ετοιμάζουμε κάτι άλλο και θέλω να τονίζεται η ιστορικότητα της περιοχής. Με παρακάλεσαν να μείνουν τα φωτιστικά στην οδό Κύπρου για μια εβδομάδα. Συμφώνησα. Μετά, όμως, βλέπω γυάλινα φωτιστικά. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει για λόγους ασφαλείας. Τότε τα παιδιά εξεγέρθηκαν και έβγαλαν, μάλιστα και χορηγούμενη ανακοίνωση για τον Δήμο την οποία έχετε διαβάσει», ανέφερε ο κ. Μουριάδης.

Παράλληλα, ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Ο Τόπος της Ζωής μας, Σωτήρης Λαζαρίδης ζήτησε να «τραβηχτεί το αυτί» των παιδιών, επικαλούμενος μια ανάρτηση στο Facebook μέλους της ομάδας όπου γίνεται συλλήβδην λόγος για «διεφθαρμένα κόμματα», με τον κ. Μουριάδη να καταδικάζει και εκείνος με τη σειρά του τέτοιες τοποθετήσεις.