Κώστας Αντωνιάδης προς Νοσηλευτές: Σας ευχαριστούμε που σώζετε ζωές και κρατάτε την ανθρωπιά ζωντανή

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας στο τρισάγιο που τελέστηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας στη μνήμη του Νοσηλευτικού προσωπικού που έχασε τη ζωή του στη «μάχη» με τον κορονοϊό

Στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 12 Μαΐου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, προκειμένου να δώσει το παρών στο τρισάγιο που τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. κ. Στέφανο στη μνήμη του Νοσηλευτικού προσωπικού που έχασε τη ζωή του στη «μάχη» με τον κορονοϊό. Στη δήλωση του ο Κώστας Αντωνιάδης έκανε λόγο για την επιστημονική επάρκεια, τον επαγγελματισμό και το πλεόνασμα ανθρωπιάς, ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης των νοσηλευτών αλλά και την ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας της χώρας.

Ο κ. Αντωνιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τιμούμε σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών. Τιμούμε τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές που από την πρώτη γραμμή και δίπλα στους ασθενείς παρέχουν θεραπεία, παρηγοριά και στήριξη.

H υγειονομική κρίση με την πανδημία του covid-19, ανέδειξε για μια ακόμη φορά την επιστημονική επάρκεια, τον επαγγελματισμό, αλλά και το τεράστιο πλεόνασμα ανθρωπιάς, ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης, των νοσηλευτών του δημόσιου συστήματος υγείας της χώρας μας.

Οφείλουμε πολλά σε αυτό το αξιόμαχο υγειονομικό προσωπικό που με αυταπάρνηση στάθηκε και στέκεται δίπλα στον πολίτη και στον ασθενή, προσφέροντας την κρίσιμη αυτή ώρα πολύτιμες υπηρεσίες.

Πέρα από το αυτονόητο ευχαριστώ που τους οφείλουμε, χρειάζονται να γίνουν ακόμη πολλά. Να ενισχύσουμε άμεσα το σύστημα υγείας, με πρόσθετο νοσηλευτικό προσωπικό.

Να εξασφαλίσουμε στους νοσηλευτές μας καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας αλλά και αμοιβές, που να ανταποκρίνονται στο δύσκολο έργο τους. Η στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας με πράξεις, είναι ευθύνη όλων μας.

Σας ευχαριστούμε που σώζετε ζωές, σας ευχαριστούμε που κρατάτε την ανθρωπιά ζωντανή».