Elements: Το σούπερ-γιοτ των 125 εκ. δολαρίων στο λιμάνι της Καβάλας [φωτογραφίες]

Ο Σαουδάραβας Σεΐχης που «αξίζει» 2,2 δισ. ευρώ, η 80μετρη θαλαμηγός που φιλοξενεί 24 άτομα και έχει πλήρωμα... 29! - Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικό της

Το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Ιουλίου 2021 το βλέμμα πολλών Καβαλιωτών και επισκεπτών «μαγνήτισε» ένα ιδιαίτερο «σκαρί» που σπάνια «συναντάται» στην περιοχή μας· μία πολυτελή θαλαμηγό μήκους 80 μέτρων που αγκυροβόλησε «αρόδο» έξω από το λιμάνι «Απόστολος Παύλος».

Επρόκειτο για το «σούπερ-γιοτ» Elements το οποίο, ερχόμενο από την Τουρκία και στον «δρόμο» για την Αθήνα, έκανε μία ολιγόωρη «στάση» στην Καβάλα.

Η θαλαμηγός κατασκευάστηκε το 2018 και ο πρώτος ιδιοκτήτης της ήταν ένας από τους ισχυρότερους άνδρες της Σαουδικής Αραβίας, ο Σεΐχης Fahad Mohammed Saleh Al Athel.

Με περιουσία που φθάνει τα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια ο Fahad Mohammed Saleh al Athel θεωρείται από τους πλουσιότερους Σαουδάραβες επιχειρηματίες της Μέσης Ανατολής. Ο όμιλος που ίδρυσε και φέρει το όνομα Fal Holdings δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας, της τεχνολογίας, των ξενοδοχείων και του Real Estate.

Η ζωή του μοιράζεται μεταξύ Ριάντ και Ελβετίας ενώ είναι από τους λίγους Σαουδάραβες επιχειρηματίες που διαθέτει δικό του αεροσκάφος ένα Embraer ERJ-135BJ Legacy 600. Ο όμιλος Fal Holdings μεταξύ άλλων έχει και την εταιρεία Fal motors η οποία συνεργάζεται με την ZXAUTO τη δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας. Έχει ετήσια έσοδα άνω των 600 εκατομμυρίων δολαρίων και απασχολεί περίπου 4000 εργαζόμενους. Μεταξύ των επενδύσεων που έχει κάνει ο Fahad Mohammed Al Athel είναι και το αεροδρόμιο London Ashfort στην Αγγλία.

Η θαλαμηγός Elements, ιδιοκτησίας αρχικά του Al Athel, έχει μήκος 80 μέτρων και μπορεί να φιλοξενήσει 24 άτομα. Διαθέτει πλήρωμα 29 ατόμων και το κόστος της ανήλθε στα 125 εκατομμύρια δολάρια.

Τη συγκεκριμένη θαλαμηγό ο Σαουδάραβας κροίσος την έβγαλε το 2019 στο «σφυρί» -άγνωστο για ποιον λόγο- σε τιμή χαμηλότερη από το κόστος κατασκευής της.

Δεν είναι γνωστό το ποιους φιλοξενούσε χθες το Elements, ωστόσο η Καβάλα φαίνεται πως τους «κέντρισε» το ενδιαφέρον, εξ ου και η ολιγόωρη στάση έξω από το λιμάνι της…