Καβάλα: Πυροβόλησε γάτα από το μπαλκόνι του, αλλά «τιμωρήθηκε». 30.000 ευρώ πρόστιμο σε «Σερίφη» στη Νεάπολη

Ο δράστης παραδέχθηκε την ειδεχθή πράξη του: «Την πυροβόλησα γιατί... ανέβηκε τα σκαλοπάτια του σπιτιού μου»! - Κάτοικοι της περιοχής υποπτεύονται ότι η υπόθεση μπορεί να «σχετίζεται» με παλιότερα περιστατικά θανάτωσης ζώων στην ευρύτερη περιοχή

Εδώ και πέντε περίπου χρόνια στη συνοικία της Νεάπολης [πρώην ΔΕΠΟΣ] στην Καβάλα έχουν αναφερθεί ουκ ολίγα περιστατικά κακοποίησης και θανάτωσης ζώων, αδέσποτων αλλά και δεσποζόμενων, χωρίς ωστόσο ποτέ να «πιαστεί» κάποιος και να λογοδοτήσει για τις απάνθρωπες πράξεις του.

Όλα αυτά μέχρι σήμερα…

Τα ξημερώματα της Τρίτης 13 Ιουλίου 2021, κάτοικος της συνοικίας άκουσε πυροβολισμούς να «έρχονται» από οικία κοντά στη δικιά του, αναγνωρίζοντας ότι το πιθανότερο είναι να προέρχονται από αεροβόλο όπλο [δεν ήταν η πρώτη φορά].

Λίγο μετά, είδε μία από τις γάτες που ο ίδιος και η οικογένειά του φροντίζουν εντός της αυλής του σπιτιού [όλες εμβολιασμένες] αιμόφυρτη… Αμέσως κάλεσε κτηνίατρο που επιβεβαίωσε τον τραυματισμό από «σκάγια». Ευτυχώς, το ζώο σώθηκε και, με την κατάλληλη αγωγή και φροντίδα, το πιθανότερο είναι πως θα ζήσει.

Ακολουθώντας τα «ίχνη» του όπλου, ο εν λόγω οδηγήθηκε στον δράστη των πυροβολισμών. Έπειτα, μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα όπου και κατέθεσε μήνυση κατά του «γείτονά» του. Κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου, ο δράστης «πέρασε» τη νύχτα στο κρατητήριο, όπως προβλέπεται, και την επομένη απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος, κάτοικος Καβάλας περίπου 60 ετών, παραδέχθηκε την πράξη του. «Πυροβόλησα τη γάτα γιατί ανέβηκε τα σκαλοπάτια του σπιτιού μου», είπε σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Του επεβλήθη πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τον νέο Νόμο, η κακοποίηση και θανάτωση ζώου από πρόθεση είναι κακούργημα και τιμωρείται τόσο με την επιβολή διοικητικού προστίμου όσο και με ποινή φυλάκισης

Η συνοικία «βράζει» εδώ και χρόνια…

Όπως επισημάνθηκε και στην αρχή στη συγκεκριμένη περιοχή της Νεάπολης, πλησίον του σούπερ-μάρκετ Lidl, τα τελευταία πέντε τουλάχιστον χρόνια έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά κακοποίησης και θανάτωσης ζώων, κυρίως με φόλες, αλλά και πυροβολισμοί στο πρόσφατο παρελθόν.

Ενδεικτικές είναι οι αναφορές στο Facebook των δύο φιλοζωικών σωματείων της πόλης «Αίσωπος» και «Σε προστατεύω»:

Με το θέμα έχει πολλάκις ασχοληθεί και το KAVALA POST με ρεπορτάζ και αναφορές. Δείτε ενδεικτικά εδώ, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι φιλόζωοι της περιοχής και όχι μόνον κατέθεταν μήνυση κατ’ αγνώστων, αφού ποτέ μέχρι στιγμής δεν είχε υπάρξει κάποιος μάρτυρας που να μπορεί να «δέσει» ένα ή περισσότερα πρόσωπα πίσω από τις «αρρωστημένες» -και κατάφορα παράνομες– πράξεις των δηλητηριάσεων ή/και των πυροβολισμών.

Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι το τελευταίο περιστατικό του πυροβολισμού της γάτας σχετίζεται, είτε άμεσα είτε έμμεσα, με τα «κρούσματα» απανθρωπιάς των τελευταίων ετών στη συνοικία της Νεάπολης, ωστόσο κάτοικοι της περιοχής νιώθουν ανακουφισμένοι που, έστω και έτσι, κάποιος επιτέλους τιμωρείται, γεγονός που σίγουρα θα λειτουργήσει αποτρεπτικά και για όποιον «σχεδιάσει» κάτι αντίστοιχο στο μέλλον…