Καβάλα: Επαναλειτουργεί από σήμερα το πάρκινγκ της «Ροδόπης»

«Έπεσε» η τελική υπογραφή από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας - Διαβάστε πώς θα «δουλεύει» πλέον ο υπαίθριος χώρος στάθμευσης στο κέντρο της πόλης μετά από οκτώ μήνες που ήταν «κλειστός»

Ήταν αρχές του Δεκεμβρίου 2020 όταν το υπαίθριο πάρκινγκ της Ροδόπης «σφραγίστηκε» με απόφαση την οποία εξέδωσε η Περιφέρεια μετά από καταγγελίες οι οποίες αφορούσαν στο «καθεστώς» της λειτουργίας του.

Για οκτώ μήνες το κέντρο της πόλης «στερήθηκε» εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, με το πρόβλημα να γίνεται ιδιαίτερα αισθητό με την άρση της «καραντίνας», την έλευση του καλοκαιριού και των επισκεπτών-τουριστών.

Οι νομικές και πολιτικές ενέργειες που έγιναν όλο αυτό το διάστημα «οδήγησαν» στην προώθηση, με παρέμβαση του Καβαλιώτη υπουργού Εθνικής Άμυνας και βουλευτή Καβάλας της Νέα Δημοκρατίας Νίκου Παναγιωτόπουλου, τροπολογίας στη Βουλή με ρύθμιση «για τη λειτουργία των υπαίθριων σταθμών αυτοκινήτων εντός του αστικού ιστού της Καβάλας» [διαβάστε εδώ].

Μετά την ψήφιση κατά πλειοψηφία της εν λόγω τροπολογίας από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, η «Ροδόπη» έλαβε την πολυπόθητη άδεια λειτουργίας και η Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας έκανε δεκτό το αίτημα του ενδιαφερόμενου ο οποίος διαχειρίζονταν μέχρι πρότινος το πάρκινγκ.

Την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2021 «έπεσε» και η υπογραφή του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη -η τελευταία απαραίτητη «πράξη» στην όλη διαδικασία- και έτσι, από σήμερα το πρωί το πάρκινγκ της Ροδόπης θα «υποδέχεται» και πάλι αυτοκίνητα.

Η «Ροδόπη» θα διαθέτει πλέον 126 θέσεις στάθμευσης, συμπεριλαμβανομένων και θέσεων ΑμεΑ, ωστόσο δεν θα ισχύει το καθεστώς «με τα κλειδιά στη μίζα», αλλά η στάθμευση των οχημάτων θα γίνεται αποκλειστικά στις θέσεις τις οποίες διαθέτει, ενώ θα υπάρχει και επιπρόσθετος φωτισμός, πλέον του δημόσιου φωτισμού του Δήμου Καβάλας.