Η ιστορία του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου… ξαναγράφεται μέσα από τρεις μεγάλες τηλεοπτικές παραγωγές

Μια Καβαλιώτικη εταιρία παραγωγής, Cosmote History, ψηφίδες της αεροπορικής Ιστορίας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Ελληνική Επανάσταση του 1821 συνθέτουν ένα κράμα σπάνιων ντοκουμέντων με πολλαπλές στοχεύσεις

Τρεις μεγάλες παραγωγές θα προβάλει η Cosmote TV στο Cosmote History, μέχρι τέλος του έτους, οι οποίες έχουν σχέση με την τοπική ιστορία. Οι τηλεοπτικές παραγωγές έχουν να κάνουν με την καταγραφή και προβολή της Ιστορίας του τόπου μας και γενικά της Ελλάδας, γεγονός που συμβάλει στην προώθηση της Ιστορικής μνήμης ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές, αλλά και γνωριμία με τις άγνωστες ιστορίες που δεν έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα.

Επίσης η προβολή αυτών των ιστορικών έργων έχει και άλλα οφέλη, όπως είναι η συμμετοχή φορέων, ατόμων και συλλογικοτήτων στη δημιουργία αξιομνημόνευτου έργου και φυσικά προσδίδει κύρος και συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος (και ειδικά του θεματικού τουρισμού) της περιφέρειας.

Τα έργα αυτά είναι:

Στα Φτερά του Α Παγκοσμίου Πολέμου: Ο Β’ κύκλος

Οι άγνωστες αεροπορικές επιχειρήσεις κατά την διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στους ουρανούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Κεντρικής Μακεδονίας. Μετά την μεγάλη επιτυχία του Α’ κύκλου, ο Β’ κύκλος (5 επεισόδια) προβάλετε στο αφιέρωμα του μήνα Νοεμβρίου, κάθε Κυριακή στις 21:00.

Ο Β’ κύκλος επεκτάθηκε γεωγραφικά στις αεροπορικές επιχειρήσεις και ασχολήθηκε με το μέτωπο της Θεσσαλονίκης και το Βαλκανικό μέτωπο, που ουσιαστικά η έκβαση των επιχειρήσεων σε αυτά, σηματοδότησαν την λήξη του Μεγάλου Πολέμου.

Δείτε το trailer

Ιστορία με Χρώμα

Σειρά 36 μίνι ντοκιμαντέρ (info fillers) διάρκειας 3 λεπτών.

Τις περισσότερες φορές που βλέπουμε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία εποχής ξεχνάμε ότι αυτή τραβήχτηκε σε έναν κόσμο γεμάτο χρώματα. Και όμως, αν καταφέρναμε να δούμε αυτήν τη φωτογραφία με χρώμα θα αντλούσαμε ακόμη περισσότερη πληροφορία.

Επιλέχθηκαν φωτογραφίες εποχής του 2ου αιώνα που είτε αφορούν ιστορικά γεγονότα είτε όχι (μπορεί να είναι φωτογραφίες της καθημερινής, κοινωνικής-αγροτικής ζωής) οι οποίες με ειδικές τεχνικές αποκαταστάθηκαν, επιχρωματίστηκαν και ζωντάνεψαν στη μικρή οθόνη.

Στόχος της σειράς είναι να δούμε τον έγχρωμο κόσμο της εποχής που εμείς βλέπουμε ασπρόμαυρο, αλλά και να μάθουμε μικρές λεπτομέρειες της ιστορίας που διηγούνται οι φωτογραφίες.

Αλέξανδρος και Δημήτριος Υψηλάντης (οι πρωτεργάτες της επανάστασης)

Μια μεγάλη συμπαραγωγή Cosmote TV-Mega με δραματοποιημενες σκηνές της ζωής των αδελφών Υψηλάντη που παρουσιάζει τη ζωή και το έργο τους σε σχέση με την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Πρόκειται για 4 επεισόδια που προβάλλονται κάθε Παρασκευή του μήνα Νοεμβρίου στις 21:00

Ποια είναι όμως η σχέση των παραγωγών αυτών με την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, (εκτός βέβαια του ιστορικού περιεχομένου);

Πίσω από αυτές τις παραγωγές βρίσκεται η Καβαλιώτικη εταιρία παραγωγής τηλεοπτικού περιεχομένου Gullwing που επιμένει να δραστηριοποιείται στην περιφέρεια συνεργαζόμενη με μεγάλα κανάλια, αφού προσφέρει ποιοτικό έργο κατάλληλο για τα υψηλά στάνταρντς των καναλιών.