«Στα φτερά του Α’  Παγκοσμίου Πολέμου»: Η βραβευμένη παραγωγή της Gullwing ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο

Μια από τις κορυφαίες στην Ευρώπη ανεξάρτητες εταιρείες διανομής ντοκιμαντέρ, σειρών και τηλεοπτικού υλικού με έδρα το Λονδίνο, η TVF International ανέλαβε την παγκόσμια διανομή της βραβευμένης σειράς που δημιουργήθηκε από την Καβαλιώτικη εταιρεία παραγωγής

Η TVF International, μια από τις κορυφαίες στην Ευρώπη ανεξάρτητες εταιρείες διανομής ντοκιμαντέρ, σειρών  και τηλεοπτικού υλικού με έδρα το Λονδίνο, ζήτησε και ανέλαβε την παγκόσμια διανομή της βραβευμένης σειράς ιστορικού ντοκιμαντέρ «Στα φτερά του Α’  Παγκοσμίου Πολέμου», που δημιούργησε η εταιρεία παραγωγής Gullwing με έδρα την Καβάλα, σε συμπαραγωγή της Cosmote TV  σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Χατζημαλλή και σενάριο του Πασχάλη Παλαβούζη.

Αυτή την περίοδο γίνεται το adaptation από την ελληνική στην αγγλική γλώσσα με την επίσημη διεθνή ονομασία του ιστορικού ντοκιμαντέρ να είναι: «Wings of the Great War». Κυκλοφόρησε ήδη από την TVF International  και το επίσημο trailer της σειράς στην αγγλική γλώσσα: https://youtu.be/sJEfVLAO3Ck.

Σε λίγες εβδομάδες η παγκόσμια κοινότητα θα είναι σε θέση να παρακολουθήσει τη σειρά από όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα στην Ευρώπη, την Αμερική και Αυστραλία, από συνδρομητικές πλατφόρμες, από on demand και άλλα δίκτυα μετάδοσης.

Η σειρά των δέκα επεισοδίων του ιστορικού ντοκιμαντέρ στα «Στα φτερά του Α’  Παγκοσμίου Πολέμου» παρουσιάζει τις παράτολμες και άκρως εντυπωσιακές αεροπορικές  επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο, στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η βραβευμένη σειρά, μέσα από μοναδικές μαρτυρίες και πλούσιο αρχειακό υλικό, παρουσιάζει τις άγνωστες πτυχές των αεροπορικών επιχειρήσεων στις οποίες συμμετείχαν Βρετανοί, Γάλλοι, Αυστραλιανοί, Νεοζηλανδοί, Καναδοί, Σέρβοι, Έλληνες, Γερμανοί, Τούρκοι, Βούλγαροι και Αυστροούγγροι πιλότοι.

Η νέα σημαντική επιτυχία της Καβαλιώτικης εταιρείας παραγωγής  Gullwing, είναι το επιστέγασμα του ταλέντου των νέων ανθρώπων που συμμετέχουν στη δημιουργική ομάδα και της σκληρής δουλειάς που επιτελείται, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι στην ελληνική περιφέρεια γίνονται αξιόλογες δουλειές με διεθνείς προδιαγραφές, που αποτελούν ένα εξαγωγικό τηλεοπτικό προϊόν εφάμιλλο μεγάλων εταιρειών παραγωγής του εξωτερικού.

Τηλεοπτικές παραγωγές της Gullwing όπως: «Στα φτερά του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου», «Ιστορία με Χρώμα», «Ατσάλινη Ιστορία», «Σε μια Νέα Πατρίδα» προβλήθηκαν με επιτυχία στην ΕΡΤ και στην Cosmote TV – Cosmote History, κερδίζοντας επαινετικά σχόλια και άριστες εντυπώσεις από το τηλεοπτικό κοινό.

Συντελεστές «Wings of the Great War»
Διεύθυνση Παραγωγής: Γιώργος Κάσδαγλης
Ιστορική Έρευνα – Σενάριο: Πασχάλης Παλαβούζης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Χατζημαλλής
Επιμέλεια παραγωγής COSMOTE TV: Νατάσα Βερώνη, Άρτεμις Σκουλούδη
Επιστημονική Ομάδα: Παναγιώτης Γεωργιάδης, Ιωάννης Μπακιρτζής, Ελεονώρα Ναξίδου
Art Director: Παντελής Κάσδαγλης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Λευτέρης Κάσδαγλης
Εικονοληψία: Δημήτρης Χατζημαλλής – Στέλιος Πολυχρονίδης – Λευτέρης Κάσδαγλης – Δημήτρης Λάμπρου
Αφήγηση: James Fowler
Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Ξουλόγης
Additional Music by Scapetunes
Montage: Δημήτρης Χατζημαλλής
Motion Graphics: Θωμάς Δουκινίτσας
Graphics: Παντελής Κάσδαγλης | Gullwing
Drone Operator (Τουρκία): Grifilm | Mustafa Dalyan, Murat Öztürk.
Τεχνική Υποστήριξη: Γιώργος Ντάγκαλης
IT Manager | Εμπορικό: Δημήτρης Κάσδαγλης
Δημόσιες Σχέσεις: Georgia Βραμίδου
Εξωτερική συνεργάτης χαρτογραφίας: Γεωργία Καραδήμου.