Αρνητές… απογραφής πληθυσμού: Συνδέουν τη διαδικασία με τους εμβολιασμούς

Συνδέουν το σήμα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) με την... εικόνα του κορονοϊού-Πώς γίνεται η ηλεκτρονική δήλωση για την απογραφή του πληθυσμού

Την άρνησή τους στην… απογραφή πληθυσμού εκφράζουν κάποιοι πολίτες στα social media, γιατί πιστεύουν πως εξυπηρετεί άλλον σκοπό από εκείνον που πραγματικά γίνεται.

Συγκεκριμένα, αρνητές της απογραφής έχουν εξαπολύσει μπαράζ σχολίων στα social media προτρέποντας τους ακολούθους τους να μη λάβουν μέρος στην απογραφή, καθώς όπως υποστηρίζουν, συνδέεται με τη διαδικασία του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού Covid-2021.

Μάλιστα, συνδέουν το σήμα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) με την… εικόνα του κορονοϊού και αρνούνται να δεχτούν στο σπίτι τους τους απογραφείς για τη συνηθισμένη διαδικασία, αλλά αρνούνται να συμπληρώσουν και τα δελτία απογραφής ηλεκτρονικά.

Πώς γίνεται η ηλεκτρονική δήλωση για την απογραφή του πληθυσμού 2021

Συνεχίζουν να επισκέπτονται σπίτια, διαμερίσματα, αλλά και κάθε είδους κατάλυμα οι συνολικά 60.000 απογραφείς και να παραδίδουν στους κατοίκους το έντυπο με τον μοναδικό κωδικό για κάθε νοικοκυριό, ώστε να πραγματοποιηθεί η απογραφή 2021 μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας.

Αφού παραλάβουν το έντυπο που αναλογεί σε κάθε σπίτι, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα εισέρχεται στην ειδική πλατφόρμα για την απογραφή μέσω του gov.gr με τους προσωπικούς του κωδικούς του taxis, στη συνέχεια θα συμπληρώσει τον μοναδικό κωδικό που αναγράφεται στο έντυπο και τέλος θα απαντήσει στις ερωτήσεις που αναφέρονται τόσο στην οικία όσο και στα μέλη της κάθε οικογένειας.

Εάν κάποιος δεν καταφέρει να αυτοαπογραφεί ή δεν μπορέσει να το ολοκληρώσει, μετά τις 27 Νοεμβρίου 2021 οι απογραφείς θα επισκέπτονται δια ζώσης τα σπίτια, ώστε να πραγματοποιηθεί η απογραφή.

*Με πληροφορίες από το protothema.gr