Περιφέρεια ΑΜ-Θ: Η Σαμοθράκη απέκτησε ένα υπερσύγχρονο πλωτό ασθενοφόρο

Το σκάφος είναι ένα από τα 5 υπερσύγχρονα πλωτά ασθενοφόρα του Λιμενικού και μπορεί να φέρει εις πέρας αποστολές διάσωσης ασθενών οι οποίοι χρήζουν άμεσης ιατρικής βοήθειας

Στη Σαμοθράκη βρίσκεται πλέον ένα από τα πέντε υπερσύγχρονα πλωτά ασθενοφόρα του Λιμενικού τα οποία αποκτήθηκαν πρόσφατα για τις ανάγκες των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών.

Το σκάφος με μήκος 12 μέτρα είναι εξοπλισμένο με ειδικό σύγχρονο σχεδιασμό και μπορεί να φέρει εις πέρας αποστολές διάσωσης ασθενών οι οποίοι χρήζουν άμεσης ιατρικής βοήθειας. Ο εξοπλισμός του είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένος και μπορεί να σώσει ασθενείς που κινδυνεύουν, ενώ οι δυνατές του μηχανές βοηθάνε να φτάνει γρήγορα όπου υπάρχει ανάγκη.

Ο δήμαρχος του νησιού, Νίκος Γαλατούμος ανέφερε σχετικά: «Ήταν δέσμευση και έγινε πράξη! Η έλευση ενός υπερσύγχρονου πλωτού ασθενοφόρου στο νησί μας είναι γεγονός! Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο που φρόντισε να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ. Τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη. Την τότε Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου και τον νυν Γενικό, κύριο Μανώλη Κουτουλάκη. Συνεχίζουμε λοιπόν την αναβάθμιση των υπηρεσιών του νησιού μας, δίνοντας βαρύτητα στο πολυτιμότερο αγαθό των πολιτών μας, την ΥΓΕΙΑ».

*Πηγή: e-evros.gr