Γ2 Ζουμπουλάκειου Γυμνασίου: Μαθαίνοντας για τον Απ. Παύλο και το Ολοκαύτωμα των Εβραίων

Οι μαθητές του τμήματος επισκέφτηκαν τον ΙΝ Αγίου Νικολάου και ενημερώθηκαν από τον εφημέριο του και στη συνέχεια βρέθηκαν στην έκθεση «SHOAH, πώς ήταν ανθρωπίνως δυνατόν;»

Η Γ2 τάξη του 4ου Γυμνασίου Καβάλας (Ζουμπουλακείου) επισκέφθηκε την Πέμπτη 17/2/2022 τον ναό του Αγίου Νικολάου Καβάλας στα πλαίσια εκπαιδευτικής επίσκεψης όπου ενημερώθηκαν από τον εφημέριο του ναού π. Ευάγγελο Υφαντίδη για την ιστορία της εκκλησίας όπως και για το μνημείο άφιξης του Απ. Παύλου στη Νεάπολη αλλά και γενικότερα για τον ρόλο του πρωτοκορυφαίου αποστόλου στην ίδρυση της 1ης χριστιανικής εκκλησίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το μουσείο Μωχάμετ Άλι στη χερσόνησο της Παναγίας όπου το ερευνητικό κέντρο ΜΟΗΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας φιλοξενεί την έκθεση «SHOAH, πώς ήταν ανθρωπίνως δυνατόν;» του ιδρύματος YAD VASHEM της Ιερουσαλήμ με θέμα το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων και ειδικότερα των Καβαλιωτών Εβραίων.

Τα παιδιά μάσα από ιστορικά ντοκουμέντα έμαθαν για τη ζωή των Εβραίων στην Ευρώπη πριν το Ολοκαύτωμα καταλήγοντας στην απελευθέρωση των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης και εξόντωσης σε ολόκληρη την Ευρώπη και την επιστροφή κάποιων επιζώντων στη ζωή. Οι μαθητές κατανόησαν πως αν ξεχάσουμε το Ολοκαύτωμα θα είναι σαν να δολοφονούμε μια ακόμη φορά τα εκατομμύρια ανθρώπων που έχασαν άδικα τη ζωή τους. Το χρέος της μνήμης είναι αδιαπραγμάτευτο.