Θόδωρος Μουριάδης: Σεβασμός και ίσα δικαιώματα στα άτομα με αυτισμό

Το μήνυμα του Δημάρχου Καβάλας για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Τα άτομα με αυτισμό έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους μας κι αυτό οφείλουμε να το σεβαστούμε και να το υπερασπιστούμε, ώστε, ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας, να έχουν ίσες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς της ζωής, αναφέρει στο μήνυμα του με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού (2 Απριλίου) ο Δήμαρχος Καβάλας. Ο Θόδωρος Μουριάδης επισημαίνει ότι αποτελεί χρέος όλων να αποδεχτούμε τη διαφορετικότητα τους, να τους αγκαλιάσουμε και να τους προστατεύσουμε, ενώ επαναλαμβάνει αυτό που αναφέρουν οι ειδικοί ότι «τα αυτιστικά άτομα δεν υποφέρουν από τον αυτισμό, υποφέρουν από τον τρόπο που τους φερόμαστε»!

Το μήνυμα του Δημάρχου Καβάλας αναφέρει σχετικά:

«Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στα άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού.

Δυστυχώς, παρά τις οργανωμένες προσπάθειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης το προηγούμενο χρονικό διάστημα, τα άτομα με αυτισμό γίνονται συχνά θύματα στιγματισμού και διακρίσεων.

Χρέος μας είναι να αποδεχτούμε τη διαφορετικότητά τους, να τα αγκαλιάσουμε και να τα προστατεύσουμε από ενέργειες που τα στιγματίζουν.

Έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους μας κι αυτό οφείλουμε να το σεβαστούμε και να το υπερασπιστούμε, ώστε, ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας, να έχουν ίσες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς της ζωής.

Κι όπως λένε οι ειδικοί, «τα αυτιστικά άτομα δεν υποφέρουν από τον αυτισμό, υποφέρουν από τον τρόπο που τους φερόμαστε»!