Ελισάφ σε Μουριάδη: Η πόλη της Καβάλας τίμησε με παραδειγματικό τρόπο τη μνήμη των 1.484 Καβαλιωτών Εβραίων

Ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Ιωαννιτών προς τον Δήμαρχο Καβάλας

ΟΔήμαρχος Ιωαννιτών Μωυσής Ελισάφ απέστειλε επιστολή προς τον Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την πρόσφατη βράβευσή του στην κεντρική αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης από τον Δήμο Καβάλας [διαβάστε περισσότερα σχετικά πατώντας εδώ].

Παράλληλα, του απονέμει τα εύσημα για τον τρόπο με τον οποίο φρόντισε να τιμήσει τη μνήμη των 1.484 θυμάτων του ολοκαυτώματος της εβραϊκής κοινότητας της Καβάλας και τον προσκαλεί να επισκεφθεί τα Ιωάννινα το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής Ελισάφ σε Μουριάδη:

«Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,
Δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη μου και τις ευχαριστίες μου για την τιμητική εκδήλωση που διοργανώσατε άψογα προς τιμήν μου. Ελπίζω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών των συμπολιτών μου και της κοινωνίας γενικότερα.

Σας ευχαριστώ για την υποδειγματική φιλοξενία και σας περιμένω σύντομα στα Γιάννενα ώστε να ανταποδώσω τη φιλοξενία. Έτσι θα μας δοθεί η ευκαιρία περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των δύο πόλεων μας. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες σας για τη συνεργασία.

Οφείλω να υπογραμμίσω ότι η πόλη της Καβάλας με τη δική σας έμπνευση και καθοδήγηση τίμησε με παραδειγματικό τρόπο τη μνήμη των 1.484 Καβαλιωτών Εβραίων που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της τριπλής κατοχής της πατρίδας μας και έτσι ουσιαστικά τίμησε τη δική της ιστορία.

Σας εύχομαι να είστε πάντα υγιής και δημιουργικός».