Σύλλογος Παραλία Οφρυνίου: Ένας γιατρός δεν φτάνει για 80.000 κόσμο…

Ανακοίνωση του Εξωραιστικού Συλλόγου Παραθεριστών και κατοίκων Παραλίας Οφρυνίου, Ορφανίου και Κάριανη, με αφορμή το διορισμό γιατρού στο Πολυδύναμο Ιατρείο – Ζητά την 24η λειτουργία του όλη την εβδομάδα, όπως και την ύπαρξη ασθενοφόρου

Την ικανοποίηση του για τον διορισμό στο Πολυδύναμο Ιατρείο της περιοχής, αλλά ταυτόχρονα και τον έντονο προβληματισμό του για την ανεπαρκή κάλυψη που προσφέρει στους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους παραθεριστές, εκφράζει με ανακοίνωση του ο Εξωραιστικός Σύλλογος Παραθεριστών και κατοίκων Παραλίας Οφρυνίου, Ορφανίου και Κάριανης Νομού Καβάλας «Η Παραλία».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι αποτελεί θετική εξέλιξη η τοποθέτηση της μόνιμης γιατρού στη θέση, ωστόσο επισημαίνεται ότι το Πολυδύναμο θα πρέπει να λειτουργεί σε 24ωρη βάση, καθώς και τα Σαββατοκύριακο τουλάχιστον τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως επίσης και να υπάρχει σταθερά η παρουσία Ασθενοφόρου. Κι αυτό γιατί ο πληθυσμός της Τούζλας το καλοκαίρι μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 80.000!

Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει σχετικά:

«Ως ΔΣ χαιρετίζουμε με ικανοποίηση τον διορισμό Μόνιμου Ιατρού στο Κέντρο Υγείας της Παραλίας Οφρυνίου-Κάριανης.

Ο αγώνας που δώσαμε πέρυσι ως Σύλλογος με επιστολές, παρεμβάσεις και συναντήσεις με όλους τους Πολιτικούς και Υπηρεσιακούς παράγοντες και θεσμούς της περιοχής και του κράτους, απέδωσε.

Χαιρόμαστε που βοηθήσαμε, συνεισφέροντας στην αναβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας σε κάθε κάτοικο, παραθεριστή και επισκέπτη της όμορφης Παραλίας μας.

Θέτουμε όμως εκ νέου τα αιτήματα που εξαρχής αναδείξαμε ως σημαντικά, επειδή δυστυχώς ο ένας Ιατρός δεν αρκεί τους καλοκαιρινούς μήνες που ο πληθυσμός ξεπερνάει τις 80 χιλιάδες:

1) Το Κέντρο Υγείας πρέπει να λειτουργεί σε 24ωρη βάση.
Τα ιατρικά περιστατικά, δεν εκδηλώνονται μόνο εντός του πρωινού ωραρίου.

2) Το Κέντρο Υγείας επιβάλλεται να λειτουργεί και τα Σαββατοκύριακα, τουλάχιστον από Ιούνιο μέχρι Αύγουστο που ο κόσμος είναι πολύς.

3) Είναι απαραίτητη η ύπαρξη ασθενοφόρου όλο το 24ωρο.

Με το καλό να έρθει ο/η μόνιμος/η  Ιατρός.
Ο Σύλλογος συνεχίζει την προσπάθειά του για όλα τα σύνθετα και πολλά προβλήματα της Παραλίας, στους τομείς της Ασφάλειας, της Καθαριότητας και της Ανάπτυξης».