Το τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Νυρεμβέργης στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ

Αντιπροσωπεία του τμήματος, που βρίσκεται στην Καβάλα με την ευκαιρία της αναγόρευσης του τέως Δημάρχου Νυρεμβέργης σε επίτιμο δημότη, συναντήθηκε με τη διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης

Συνάντηση με τον πρόεδρο και τη γενική διευθύντρια της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» Παναγιώτη Αγγελίδη και Άλκηστις Βλάχου, στα κεντρικά γραφεία της Επιχείρησης, είχε αντιπροσωπεία του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Νυρεμβέργης, αποτελούμενο από την προϊσταμένη Christine Schüßler και τις συνεργάτιδές της στον τομέα των αδελφοποιήσεων με την πόλη της Καβάλας, Beate Kreisl M.A και Doris Groß, οι οποίες βρίσκονται στην Καβάλα μαζί με τον τέως δήμαρχο Νυρεμβέργης, Dr. Ulrich Maly, ο οποίος αναγορεύτηκε επίτιμος δημότης Καβάλας.

Παρά το γεγονός ότι η  επίσκεψη είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, με επίκεντρο τις κοινές στοχεύσεις σε στρατηγικές ανάπτυξης, ώστε να τεθούν οι προτεραιότητες και οι αξίες, πάνω στις οποίες µπορούν να σχεδιαστούν νέες δράσεις στο πλαίσιο της αδελφοποίησης της πόλης της Καβάλας με τη Νυρεμβέργη. Για τον λόγο ακολούθησε και επαφή με τη διευθύντρια Πολιτιστικού Τουρισμού και Ανάπτυξης, Κυριακή Γανίτου και με το στέλεχος της Διεύθυνσης και υπεύθυνη διαχείρισης αδελφοποιήσεων, Ιωάννα Κισκορίδου.

Στη συνάντηση, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκο Δέμπα, έδωσε το «παρών» και η Διευθύντρια του Επιμελητηρίου, Σούζη Μαυρομμάτη, η οποία συζήτησε με τα στελέχη του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Νυρεμβέργης τις δυνατότητες διάνοιξης νέων δρόμων συνεργασίας και ανάπτυξης μεταξύ του Δήμου Νυρεμβέργης και του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Ο κ. Αγγελίδης μετά το πέρας της συνάντησης ανέφερε ότι ήταν μεγάλη τιμή και χαρά για τον ίδιο προσωπικά αλλά και τους συνεργάτες του στη «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» να επισκεφθούν την Επιχείρηση στελέχη του Δήμου Νυρεμβέργης. Βασικός στόχος είναι η ενίσχυση της συνεργασίας και η ενδυνάμωση της επικοινωνίας στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο πόλεων, τόσο σε τουριστικό όσο και σε πολιτιστικό και επιχειρηματικό επίπεδο.