Εγνατία Οδός: Ανοιχτή και χωρίς διόδια για το καλοκαίρι η έξοδος από Άγιο Ανδρέα

«Το κυριότερο ζήτημα ήταν να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης

Βουτιές χωρίς ταλαιπωρία θα κάνουν πλέον όσοι επιλέξουν τις παραλίες της Καβάλας και μεταβούν σε αυτές μέσω της Εγνατίας Οδού. Ο κόμβος του Αγίου Ανδρέα, ο οποίος παρέμενε μέχρι πριν λίγο καιρό αποκλεισμένος λόγω των εργασιών που ήταν σε εξέλιξη για την κατασκευή των πλευρικών διοδίων, μετά από πιέσεις των τοπικών αρχών, «απελευθερώθηκε», ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία όσων ήθελαν να χαρούν τις παραλίες της Καβάλας και δη του Δήμου Παγγαίου χωρίς να κάνουν περιττά χιλιόμετρα.

Αυτή η εξέλιξη, την οποία ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, θα ωφελήσει κυρίως όσους ταξιδεύουν από τη Θεσσαλονίκη προς τις παραλίες της Καβάλας και μέχρι τώρα χρειαζόταν να κάνουν περιττά χιλιόμετρα στον δρόμο της επιστροφής. Η έξοδος της Εγνατίας από τον Άγιο Ανδρέα προς της Θεσσαλονίκη απελευθερώθηκε χωρίς μάλιστα να λειτουργήσουν στο σημείο τα μετωπικά διόδια. Η απόφαση ελήφθη με γνώμονα να σταματήσει η ταλαιπωρία των οδηγών και οι ουρές που σχηματίζονταν.

«Την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 άνοιξε η επιστροφή προς Θεσσαλονίκη και από την Εγνατία Οδό λάβαμε την υπόσχεση ότι τα διόδια στο σημείο δε θα λειτουργήσουν, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού» τόνισε στο Thestival ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, προσθέτοντας: «Δεν είναι μόνο το κόστος το θέμα. Το αντίτιμο ανέρχεται στα 40 λεπτά. Το κυριότερο ζήτημα ήταν η ταλαιπωρία των πολιτών. Όσοι δεν γνώριζαν την περιοχή μέχρι χθες είτε έφταναν μέχρι την Καβάλα για να επιστρέψουν στην Εγνατία είτε κινούνταν στα χωριά που μεσολαβούσαν με ό,τι αυτό συνεπάγεται».