Θόδωρος Μουριάδης: Να πείσουμε όλο τον κόσμο ότι η εξάρτηση από τα ναρκωτικά δεν είναι ανίκητη

Το μήνυμα του Δημάρχου Καβάλας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου)

Το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών έδωσε ο Δήμαρχος Καβάλας τονίζοντας ότι η μάχη κατά της μάστιγας απαιτεί άσκηση μιας κοινωνικής πολιτικής βασισμένη πρωτίστως στον άνθρωπο. Ο Θόδωρος Μουριάδης επισημαίνει ότι ο καθημερινός αγώνας κατά των ναρκωτικών θα πρέπει να έχει διπλή στόχευση. Από τη μια να μειωθούν τα κοινωνικά προβλήματα, που είναι οι κύριες αιτίες, οι οποίες οδηγούν στα ναρκωτικά, κι από την άλλη να πειστούν όλοι ότι η εξάρτηση δεν είναι ανίκητη.

Το μήνυμα του Δημάρχου Καβάλας αναφέρει σχετικά:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους είναι μια μέρα σκέψης, αυτοκριτικής και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών ουσιών.

Η μάχη για την αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτεί άσκηση μιας κοινωνικής πολιτικής βασισμένη πρωτίστως στον άνθρωπο.

Ο Δήμος Καβάλας έχει πρωτοστατήσει τις τελευταίες δεκαετίες, υποβοηθώντας κυρίως το έργο του ΚΕΘΕΑ και ενισχύοντας τις δράσεις απεξάρτησης και κοινωνικής και εργασιακής επανένταξης των εξαρτημένων συμπολιτών μας.

Ο αγώνας είναι καθημερινός, ιδίως αυτήν την εποχή, που οι οικονομικές δυσκολίες και η πανδημία επιβάλουν να είμαστε συνεχώς δίπλα στους χρήστες ουσιών και στις οικογένειές τους.

Γιατί πρόκειται για τις ζωές κυρίως νέων ανθρώπων, που βρίσκονται στα δίχτυα τεράστιων κυκλωμάτων με υπέρογκα κέρδη.

Οι προσπάθειές μας έχουν διπλή στόχευση:

Από τη μια να μειώσουμε τα κοινωνικά προβλήματα, που είναι οι κύριες αιτίες, οι οποίες οδηγούν στα ναρκωτικά, κι από την άλλη να πείσουμε ότι η εξάρτηση δεν είναι ανίκητη».