Συνταξιούχοι Καβάλας προς τον Πρωθυπουργό: Μας πικραίνετε, μας εξοργίζετε και μας απογοητεύετε για άλλη μία φορά

Ανακοίνωση των Συνταξιουχικών Σωματείων του Νομού (ΙΚΑ -ΒΦΛ-ΟΑΕΕ -Δημοσίου- ΝΑΤ) για τη συνάντηση της αντιπροσωπείας της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιούχων στο Μέγαρο Μαξίμου

Στις 24-6-2022 οι συνταξιούχοι από όλη τη χώρα πραγματοποίησαν Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην Αθήνα κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Πριν 20 ημέρες από την συγκέντρωση η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) έχει κοινοποιήσει εγγράφως τα αιτήματα των συνταξιούχων στο γραφείο του πρωθυπουργού, με αίτημα για συνάντηση μαζί του. Ήταν η τρίτη φορά που υποβλήθηκε το αίτημα αυτό.

Την παραμονή της συγκέντρωσης στις 24-6-2022 η Επιτροπή ειδοποιήθηκε από το Πρωθυπουργικό γραφείο ότι ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στις Βρυξέλλες και το ραντεβού μας για συνάντηση μαζί του θα οριζόταν άλλη ημερομηνία. Στις 1-7-2022 υπήρξε ειδοποίηση από το γραφείο του Υπουργού Επικρατείας, ότι το ραντεβού θα πραγματοποιηθεί στις 14-7- 2022 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την ΣΕΑ εκπροσώπησαν οι Πρόεδροι των τριών πιο αντιπροσωπευτικών Ομοσπονδιών, του ΙΚΑ του Δημοσίου και του ΟΑΕΕ.

Εκεί πληροφορήθηκαν πώς για ακόμη μία φορά δεν θα παρευρίσκεται ο κύριος Πρωθυπουργός, αλλά ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ο οποίος τους δήλωσε ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του Πρωθυπουργού το ραντεβού μετατίθεται και ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί.

Η αντιπροσωπεία της ΣΕΑ εξέφρασε στον Υπουργό την αγανάκτηση του συνταξιουχικού κόσμου γι’ αυτή την απαράδεκτη προσβλητική τακτική και αντιμετώπιση των εκπροσώπων 2,5 εκατομμυρίων συνταξιούχων από τον Πρωθυπουργό, που εδώ και ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ δεν βρίσκει τον ελάχιστο χρόνο να δεχτεί τους εκπροσώπους της.

Η ίδια αντιμετώπιση υπάρχει και από τον Υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη για τα 20λεπτα που οφείλονται στους συνταξιούχους από το 2018.!!! Κατά τα άλλα σε προσφιλή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δίχως αντίλογο ξέρουν (μαζί με τους συγκεκριμένους παρουσιαστές) να μοιράζουν αυξήσεις, αναδρομικά και επιδόματα στους συνταξιούχους, δίχως αντίκρισμα.

«Κρίμα, γιατί με τη συμπεριφορά σας μας πικραίνετε, μας εξοργίζετε και μας απογοητεύετε για άλλη μία φορά.
Κύριε Πρωθυπουργέ οι χαμηλοσυνταξιούχοι σήμερα βρίσκονται σε διαρκή απόγνωση!!!
Μειώνουν το φαγητό τους γιατί δεν φτάνουν τα χρήματα για τα φάρμακα.
Δεν υπάρχουν χαμόγελα σήμερα .
Φτώχεια – Δυστυχία – Κατάθλιψη – Απογοήτευση –Απελπισία – Απόγνωση.
Αυτή είναι η εικόνα στη χώρα μας.
Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στους δρόμους του αγώνα που δεν χωράει καμία διάκριση.

Δεν υπάρχουν προβλήματα με χρώματα, αλλά ανθρώπινα προβλήματα και έτσι σαν μία οικογένεια και μία γροθιά, θα συνεχίσουμε τον αγώνα, που είναι αγώνας για τη ζωή», αναφέρει η ανακοίνωση των  Συνταξιουχικών Σωματείων του Νομού Καβάλας (ΙΚΑ -ΒΦΛ-ΟΑΕΕ -Δημοσίου- ΝΑΤ).